Cider Tátův sad

Cider z Tátova sadu si vyrábí ručně přímo majitel p. Abt u sebe na statku. Vše provádí tradiční anglickou metodou z čerstvě lisovaného jablečného moštu. Jan Abt sází, pečuje a sklízí s respektem. S láskou pak třídí, myje a moštuje. Čerstvý mošt nechává fermentovat při optimální teplotě a následně jej stáčí a poté nechává zrát až 1 rok.

"Závěrečnou a nejoblíbenější fází je ochutnávání s přáteli a sousedy", říká majitel Jan Abt.

A co je to vlastně Cider?

CIder je osvěžující nízkoalkoholický nápoj vznikající fermentací čerstvého jablečného moštu s následným až ročním zráním

  • asi nejstarší mírně alkoholický nápoj vůbec (zmínky již v antice)
  • s obsahem alkoholu 0,5% až 8,2 % (nad 8,2% jde již o jablečné víno)
  • je osvěžující a méně alkoholický než víno
  • neuspává jako pivo
  • po kvalitním cideru nikdy nebolí hlava
  • pije se vždy chlazený nebo s ledem, v zimním období pak svařený
  • je v těle zásadotvorný a působí antioxidačně
  • obsah kyseliny, cukru a tříslovin se liší podle použitých odrůd
  • během až ročního zrání získává řemeslný cider osobité aroma a chuť
 
30
4213042
Značky

Stránka 1 z 1 - 3 položek celkem

Stránka 1 z 1 - 3 položek celkem

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.