Obrovský zážitek při přípravě kávy, díky kterému ji připravíme čistou a velmi chutnou. Tento domácí kávovar funguje na fyzikálních pravidlech o rozpínavosti plynů, kdy zahřátá voda stoupá vzhůru do horní nádoby, kde se smísí s namletou kávou a po ukončení extrakce je pod tlakem hnána přes filtr zpět do spodní nádoby.
Postup přípravy:
Do spodní baňky nalijte předehřátou vodu, nasaďte horní část s upevněným filtrem. Pod spodní částí zažehněte zdroj tepla (kahan nebo butanový hořák) a sledujte, co se bude dít – voda přetlakem páry vystoupá do horní části. V tento moment nasypte kávu namletou na střední hrubost, zamíchejte a nechte 1 minuty extrahovat. Vypněte zdroj tepla. Ve spodní části začne vznikat podtlak a káva se přes papírový či bavlněný filtr přefiltruje během pár okamžiků zpátky dolů. Horní baňku s kávovou sedlinou vyjměte a kávu servírujte.
Kategorie: | Alternativní příprava kávy |
---|---|
Druh přípravy: | Vacuum Pot |
Ukázkové video
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.