Bezkofeinová káva 100% arabika zrnková káva
Popis
Země, region: Brazílie
Nadmořská výška: 1 200 m.n.m.
Zpracování: Swiss Water Process
Chuťový profil: Střední tělo s příjemnou sladkou vůní po ovoci, v chuti naleznete kakao a mandle
Vhodná na přípravu: Espresso, Mokka konvička, French press, Hario V60, Aeropress, Chemex, Vacuum pot, Clever dripper.
- množství kávy: 9 g (singl), 18 g (double)
- teplota vody: 90 - 94 °C
- Výsledná váha nápoje: 18 g (singl), 36 g (double)
- Extrakce: 25 - 28 vteřin
- Brew Ratio: 1:2
- 60 g kávy / 1 l vody
- teplota vody: 92 °C
Pokud jste milovníkem kvalitní kávy, avšak vyhledáváte kávu spíše bez kofeinu, pak je pro vás právě tato káva nejlepší volbou. Bezkofeinovou kávu najdete pod názvem DEKAF. Kofeinu je zbavena šetrnou metodou tzv. Swiss Water Process.
Metoda Swiss Water je zdravější než evropská metoda, která k odstranění kofeinu používá různé chemické látky. Kofein se z kávy odstraňuje pomocí vody a aktivního uhlíku. Proces je založen na dlouhém namáčení zelených zrn, kdy dochází k samovolnému vypuzování kofeinu ze zrn. Vytvořená kofeinová voda se poté prožene přes uhlíkový filtr, který ji vstřebá. Metoda se opakuje, dokud se z kávových zrn neodstraní přes 99 % kofeinu - často tedy trvá až 10 hodin. Bezkofeinová káva může mít někdy trošku jinou chuť než káva klasická, což zapříčiní právě zbavení kofeinu z kávových zrn.
Podobné produkty
Světadíl | Jižní Amerika |
Způsob přípravy | Espresso, French press, Filtr, Mokka |
Země původu | Brazílie |
Chuť | čokoládová, ořechová |
Stupeň pražení | Střední (medium) |
Metoda zpracování | Swiss water |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.