Colombia Caldas 100% arabika zrnková káva
Popis
Země, region: Kolumbie
Nadmořská výška: 1400 - 1800 m.n.m.
Farma, farmář: Menší farmáři v Anserma
Odrůda: Caturra 20% / Castillo 35% / Kolumbie 45%
Zpracování: Washed (plně promytá)
Chuťový profil: Plná, výrazná káva s chutí po hořké čokoládě, rozinkách a hroznového vína.
Vhodná na přípravu: Espressa či filtrované kávy
Káva pochází z regionu Caldas u obce Anserma v Kolumbii, kde se na její produkci podílelo 200 drobných farmářů. Obec Anserma se nachází v nadmořské výšce 1790 m.n.m. a průměrná teplota je zde celoročně okolo 17- 23 °C.
Období hlavní sklizně je od září do prosince, další vlna sklizně je pak od dubna do května. Farmáři v této oblasti většinou vlastní zemědělskou půdu okolo 2,5 až 6 hektarů. Kávové třešně se zde zpracovávají metodou Washed a zrnka v pergamenu jsou poté sušena na terasách nebo v sušičkách v závislosti na počasí.
Mezi hlavní závodní zpracovatele patří Trilladora Santa Teresita, který má za úkol třídit, uvádět na trh a následně exportovat zelené zrno do dalších zemí světa. Trilladora Santa Teresita se nachází přímo v srdci kolumbijské Eje Cafetero.
Světadíl | Jižní Amerika |
Způsob přípravy | Automatický kávovar, Espresso, French press, Mokka |
Země původu | Kolumbie |
Chuť | čokoládová, nugátová |
Stupeň pražení | Vyšší (high) |
Metoda zpracování | washed |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
