Colombia Caldas 100% arabika zrnková káva

 
Novinka Efekt lupa
  • 1 z 5
 
Vhodná na přípravu espressa či filtrované kávy.
Dostupnost Zvolte variantu Skladem (na prodejně v Brně) Skladem (na prodejně v Brně) Skladem (na prodejně v Brně)
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Cena 83 Kč 208 Kč 347 Kč od 83 Kč bez DPH
95 Kč 239 Kč 399 Kč od 95 Kč    
Značka PENERINI
Kategorie Jednodruhové kávy
 

Země, region: Kolumbie

Nadmořská výška: 1400 - 1800 m.n.m.

Farma, farmář: The Cooperativa da Caficultores de Anserma

Odrůda: Caturra 20% / Castillo 35% / Kolumbie 45%

Zpracování: Fully washed

Chuťový profil: Plná, výrazná káva s chutí hořké čokolády, rozinek a mandlí.

Vhodná na přípravu: Espressa i filtrované kávy

Cuppingové skóre: 84,5 bodů


Káva pochází z regionu Caldas u obce Anserma v Kolumbii, kde se na její produkci podílelo 2000 drobných farmářů. Anserma se nachází v nadmořské výšce 1790 m.n.m. a průměrná teplota je zde celoročně okolo 17- 23 °C. Družstvo The Cooperativa de Caficultores de Anserma bylo založeno v roce 1967 a jeho členy jsou producenti z 5-ti okolních obcí: Anserma, Belalcazar, Risaralda, San José a Viterbi. Tento region je srdcem kolumbijské kávové produkce, často přezdívaný Eje Cafetero - Osa kávy.

Mnoho zdejších farem kromě kávy pěstuje i jiné plodiny, aby si udržely příjem mezi sklizněmi. Jejich hlavním produktem je však vždy káva. Většina plantáží v Eje Cafetero používá pokročilé techniky pěstování, díky kterým rostliny méně ohrožují škůdci, plísně a jiné onemocnění. Kávovníky jsou díky tomu také méně náchylné na měnící se klimatické podmínky. 

Každá farma má svou vlastní mycí stanici. V Eje Cafetero zůstává zpracování kávy stále velmi tradiční. O zpracování se stará rodina farmáře, společně s pár pomocníky. Sběr probíhá ručně a na konci dne se třešně ručně třídí, čistí a začínají se zpracovávat. Loupací stroj odstraní kávové zrnko od dužiny, která se díky 14-ti hodinové fermentaci krásně rozpadne a všechny její zbytky se odstraní proplachem ve vodě. Čas sušení se pohybuje od 5 do 10 dnů. Pokud to počasí dovolí, zrnka zcela vyschnou na slunci. V případě horších podmínek může být proces sušení dokončen v silových sušičkách.

Podobné produkty

Světadíl Jižní Amerika
Způsob přípravy Automatický kávovar, Espresso, French press, Mokka
Země původu Kolumbie
Chuť čokoládová, nugátová
Stupeň pražení Vyšší (high)
Metoda zpracování washed

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Přidat hodnocení
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
J Avatar autora | 31.10.2019
Výborná na espresu.
5
P Avatar autora | 27.1.2019
Dlouho jsem se na tuto novou Columbii těšil a nezklamala mě! Další vydařená káva.
 
Provozovatel webu PENERINI s.r.o., jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu soubory cookies pro zlepšování prostředí webových stránek, pro analytické účely a pro cílenou reklamu. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Další informace