Colombia Santa Rita Huila 100% arabika zrnková káva

 
Vhodná na přípravu espressa či filtrované kávy.
Dostupnost Zvolte variantu Skladem (na prodejně v Brně) (> 5 ks) Skladem (na prodejně v Brně) (> 5 ks) Skladem (na prodejně v Brně) (> 5 ks) Skladem (na prodejně v Brně) (> 5 ks)
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Cena 86 Kč 217 Kč 361 Kč 721 Kč od 86 Kč bez DPH
99 Kč 249 Kč 415 Kč 829 Kč od 99 Kč    
Značka PENERINI
Kategorie Jednodruhové kávy
 
Země/region: Kolumbie, Huila
 
Pěstitel: Sdružení farmářů Asopcafa
 
Grade:  EXC.EP FW Organic
 
Zpracování: Plně promytá
 
Odrůda: Castillo, Catua, Caturra, Typica
 
Chuťový profil: Čokoláda, švestky
 
Vhodná pro přípravu: Espresso, French press, Hario V60, Chemex, Aeropress, Clever dripper, Vacuum pot.
 
 
Doporučená příprava
 
Espresso:
 
  • množství kávy: 9 g (singl), 19 g (double)
  • teplota vody: 90 - 94 °C
  • Výsledná váha nápoje: 20 g (singl), 42 g (double)
  • Extrakce: 25 - 28 vteřin
 
Filtrovaná káva:
 
  • 60 g kávy / 1 l vody
  • teplota vody: 92 °C
 
 
Popis:
 
Huila je jedním z nejznámějších kávových regionů v Kolumbii. Nachází se na jihozápadě země, na úpatí kolumbijských And. Regionem protéká řeka Magdalena, největší kolumbijská řeka, která zajišťuje dostatek vody pro pěstování kávy i její zpracování. Místí půda je typicky pro Andy sopečná.
 
Asopcafa (The Asociación de Productores, Transformadores y Exportadores de Café Del Municipio de Aipe) je mladá organizace, založená v roce 2013, sdružující 88 farmářů z obce Aipe. Farmáři usilují o podporu zemědělství (především pěstování kávy) jako prostředku lidského rozvoje v regionu. Každý člen Asopcafa hospodaří v průměru na ploše 3,5 ha a zodpovídá za sklizeň a zpracování své úrody. Káva se sklízí ručně, selektivně - nezralé třešně jsou ponechány na keři dozrát. Následně se třídí, aby se odstranily poškozené nebo ne zcela zralé třešně. Poté jsou zrnka z třešní vyloupnuta a přibližně na 30 hodin jsou ponechána fermentovat ve vodních nádržích. Fermentace ze zrnek odstraní zbytky dužiny a zrnka jsou následně znovu promyta čistou vodou. Káva se poté suší v zastřešených stanech přibližně 12 - 18 dnů, nebo až vlhkost zrn klesne na 12%.
 

Podobné produkty

Světadíl Jižní Amerika
Způsob přípravy Automatický kávovar, Espresso, French press, Mokka
Země původu Kolumbie
Chuť čokoládová, ovocná - švestky
Stupeň pražení Střední (medium)
Metoda zpracování washed

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Přidat hodnocení
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
MV Avatar autora | 23.11.2020
Výborná kávička.
P Avatar autora PENERINI s.r.o. (Administrátor) 23.11.2020
Děkujeme moc za recenzi. Tým Penerini
 
Provozovatel webu PENERINI s.r.o., jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu soubory cookies pro zlepšování prostředí webových stránek, pro analytické účely a pro cílenou reklamu. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Další informace