Nicaragua Campo 100% ARABIKA ZRNKOVÁ KÁVA

Neohodnoceno
 
Novinka Efekt lupa
 
Káva je vhodná na přípravu espressa či filtrované kávy.
Dostupnost Zvolte variantu Skladem (na prodejně v Brně) (> 5 ks) Skladem (na prodejně v Brně) (> 5 ks) Skladem (na prodejně v Brně) (> 5 ks)
Hmotnost
Cena 103 Kč 252 Kč 422 Kč od 103 Kč bez DPH
119 Kč 290 Kč 485 Kč od 119 Kč    
Značka PENERINI
Kategorie Jednodruhové kávy
 

 

 

Campo de Amor se nachází na severozápadě Nicaragui v oblasti Madriz. Campo de Amor znamená ve španělštině "pole lásky". Není jisté, odkud tento název pochází, ale víme, že tuto kávu si opravdu zamilujete.

Farmy zde mají rozlohu okolo 4 hektarů v nadmořské výšce 1.250 - 1.320 m.n.m.. Jako jeden z mála farmářů zde Rene Martin Padilla pěstuje odrůdy Typica a Bourbon a to i navzdory špatným podmínkám pro pěstování. Díky velké kultivaci se mu podařilo udržet produkci a vypěstoval samé skvělé kávy.

Las Sabanas je zóna velkého sucha a deště v období sklizní jsou zde opravdu velmi krátké. Farmáři se v této oblasti s tím dokázali vyrovnat právě díky Natural metodě. I Rene zpracovává 60 % své produkce právě suchou metodou. Ručně sbírá jen ty nejkvalitnější a nejzralejší kávové třešně, poté je pečlivě třídí, aby odstranil kazové. Po třídění putují kávové třešně na betonové terasy, kde se předsuší po dobu 4 dnů a poté se přesouvají na africké postele. Na postelích stráví 15 - 20 dnů, postupně se obrací a právě díky této metodě získává káva ovocnou sladkost. Jakmile dosáhnou takto usušené kávové třešně 10,5 % vlhkosti, odstraní se z kávových zrn zbylá slupka, putují do pytlů a k exportu.

Rene Martin Padilla je opravdový milovník kávy, stará se o ni s veškerou péčí a tak věříme, že si na této kávě pochutnáte stejně jako my.

Země, region: Nicaragua Campo

Nadmořská výška: 1320 m.n.m.

Farma, farmář: Campo de Amor,  Rene Martin Padilla

Odrůda: Caturra, Bourbon & Typica

Zpracování: Natural

Chuťový profil: Citrusy, arašídy

Vhodná na přípravu: espressa či filtrované kávy

Světadíl Jižní Amerika
Způsob přípravy Espresso, French press, Filtr, Mokka
Země původu Brazílie
Chuť čokoládová, ovocná
Stupeň pražení Střední (medium)
Metoda zpracování semi-washed

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
Provozovatel webu PENERINI s.r.o., jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu soubory cookies pro zlepšování prostředí webových stránek, pro analytické účely a pro cílenou reklamu. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Další informace