Nicaragua Campo 100% ARABIKA ZRNKOVÁ KÁVA

 
Novinka Efekt lupa
  • 1 z 2
 
Káva je vhodná na přípravu espressa či filtrované kávy.
Dostupnost Zvolte variantu Skladem (na prodejně v Brně) (> 5 ks) Skladem (na prodejně v Brně) (> 5 ks) Skladem (na prodejně v Brně) (> 5 ks)
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Cena 103 Kč 252 Kč 422 Kč od 103 Kč bez DPH
119 Kč 290 Kč 485 Kč od 119 Kč    
Značka PENERINI
Kategorie Jednodruhové kávy
 

Země, region: Nicaragua, Madriz, Las Sabanas

Nadmořská výška: 1250 - 1320 m.n.m.

Farma, farmář: Campo de Amor,  Rene Martin Padilla

Odrůda: Caturra, Bourbon & Typica

Zpracování: Natural

Chuťový profil: Citrusy, arašídy

Vhodná na přípravu: espressa či filtrované kávy

 

Campo de Amor se nachází na severozápadě Nicaragui v oblasti Madriz. Campo de Amor znamená ve španělštině "pole lásky". Není jisté, odkud tento název pochází, ale víme, že tuto kávu si opravdu zamilujete.

Farmy zde mají rozlohu okolo 4 hektarů v nadmořské výšce 1.250 - 1.320 m.n.m.. Jako jeden z mála farmářů zde Rene Martin Padila pěstuje odrůdy Typica a Bourbon a to i navzdory předchozím špatným zkušenostem s plísněmi v roce 2013. Díky nebývalé péči však Rene dokázal sklidit na svých plantážích v posledních letech fantastické kávy.

Las Sabanas je oblastí velkého sucha a zásoby vody mohou být v období sklizní velmi malé. Farmáři v této oblasti se však s nedostatkem vody dokázali vypořádat a dovedli své znalosti ohledně naturálního zpracování téměř k dokonalosti. Rene zpracovává 60% své úrody naturálně. Třešně se po sklizni ručně přebírají, odeberou se všechny nezralé a poškozené plody. Celé třešně se poté rozloží na betonové terasy, kde se suší 4 dny. Poté se přesunou na africké postele, kde se zcela vysuší za 15 - 20 dní. Zrnko kávy, které takto zůstane po celou dobu sušení uvnitř třešně, z její dužiny nasákne skladkou a výraznou ovocnou chuť. 

Rene Martin Padilla je opravdový milovník kávy, stará se o ni s veškerou péčí a tak věříme, že si na této kávě pochutnáte stejně, jako my.

Podobné produkty

Světadíl Jižní Amerika
Způsob přípravy Espresso, French press, Filtr, Mokka
Země původu Brazílie
Chuť čokoládová, ovocná
Stupeň pražení Střední (medium)
Metoda zpracování semi-washed

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
Provozovatel webu PENERINI s.r.o., jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu soubory cookies pro zlepšování prostředí webových stránek, pro analytické účely a pro cílenou reklamu. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Další informace