Nicaragua Campo de Amor 100% arabika zrnková káva

Neohodnoceno
 
Novinka Efekt lupa
  • 1 z 4
 
Vhodná na přípravu: espresso
Chuťový profil: V počáteční chuti výraznější ovocitost, která není určitě nepříjemná a přechází do jemné arašídové chuti. Ve vůni výraznější ořechy.
Cena od 86 Kč bez DPH
od 99 Kč
Značka PENERINI
Kategorie Jednodruhové kávy
Zvolte variantu
100 g Skladem (na prodejně v Brně) (> 5 ks) 99 Kč
86 Kč bez DPH
   
150 g Skladem (na prodejně v Brně) (> 5 ks) 145 Kč
126 Kč bez DPH
   
200 g Skladem (na prodejně v Brně) (> 5 ks) 195 Kč
170 Kč bez DPH
   
250 g Skladem (na prodejně v Brně) (> 5 ks) 245 Kč
213 Kč bez DPH
   
500 g Skladem (na prodejně v Brně) (> 5 ks) 485 Kč
422 Kč bez DPH
   
 

Země, region, město
Nicaragua, Madriz, Las Sabanas

Nadmořská výška
1.250 - 1.320 m.n.m.

Farma, farmář
Rene Martin Padilla

Odrůda
Caturra, Bourbon, Typica

Zpracování
natural (suchá)

Chuťový profil
citrusy, arašídy

Vhodná na přípravu
espresso: 19g/38g/22s


Campo de Amor se nachází na severozápadě Nicaragui v oblasti Madriz. Campo de Amor znamená ve španělštině "pole lásky". Není jisté, odkud tento název pochází, ale víme, že tuto kávu si opravdu zamilujete.

Farmy zde mají rozlohu okolo 4 hektarů v nadmořské výšce 1.250 - 1.320 m.n.m.. Jako jeden z mála farmářů zde Rene Martin Padilla pěstuje odrůdy Typica a Bourbon a to i navzdory špatným podmínkám pro pěstování. Díky velké kultivaci se mu podařilo udržet produkci a vypěstoval samé skvělé kávy.

Las Sabanas je zóna velkého sucha a deště v období sklizní jsou zde opravdu velmi krátké. Farmáři se v této oblasti s tím dokázali vyrovnat právě díky Natural metodě. I Rene zpracovává 60 % své produkce právě suchou metodou. Ručně sbírá jen ty nejkvalitnější a nejzralejší kávové třešně, poté je pečlivě třídí, aby odstranil kazové. Po třídění putují kávové třešně na betonové terasy, kde se předsuší po dobu 4 dnů a poté se přesouvají na africké postele. Na postelích stráví 15 - 20 dnů, postupně se obrací a právě díky této metodě získává káva ovocnou sladkost. Jakmile dosáhnou takto usušené kávové třešně 10,5 % vlhkosti, odstraní se z kávových zrn zbylá slupka, putují do pytlů a k exportu.

Rene Martin Padilla je opravdový milovník kávy, stará se o ni s veškerou péčí a tak věříme, že si na této kávě pochutnáte stejně jako my.

Podobné produkty

Světadíl Střední Amerika
Způsob přípravy Espresso
Země původu Nicaragua
Chuť citrusy, arašídy
Metoda zpracování natural

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

3,7 Neohodnoceno
Přidat hodnocení
5
0x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
 
Provozovatel webu PENERINI s.r.o., jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu soubory cookies pro zlepšování prostředí webových stránek, pro analytické účely a pro cílenou reklamu. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Další informace