Burundi Masha - Espresso Roast 100% arabika zrnková káva

Velmi sladká! Přesně taková je naše nová, výběrová, 100% arabika z Burundi. Sklízena byla selektivně, zpracovaná byla metodou honey, která zaručuje výraznou sladkost výsledné kávy.

Chuťový profil: Třešně, broskve, cukrová vata

Způsob přípravy:
Espresso
Acidita: 3/3 Sladkost: 3/3 Hořkost: 1/3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Dostupnost Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
249 Kč 499 Kč 699 Kč 1 399 Kč od 249 Kč 222 Kč bez DPH 446 Kč bez DPH 624 Kč bez DPH 1 249 Kč bez DPH od 222 Kč bez DPH
Burundi Masha - Espresso Roast 100% arabika zrnková káva

Zrnková káva Burundi Masha - 100% arabika

Velmi sladká! Přesně taková je naše nová Burundi. Sklízena byla selektivně, zpracovaná byla metodou honey, která zaručuje výraznou sladkost výsledné kávy.

Chuťový profil: Cukrová vata, třešně, broskve 
Zpracování: Honey
Odrůda: Red Bourbon
Země/region: Burundi, Kayanza, město Gihororo
Zpracovatelská stanice:  Mycí stanice Masha
Typ produkce: Družstevní stanice, 2000+ farmářů
Nadmořská výška: 1700 m.n.m. 
Velikost farem: 200 - 250 keřů
Cuppingové skóre: 87,25 b
Importér: Sucafina

Vhodná pro přípravu: espresso, moka konvička

 

 

web_kava_burundi_150

Penerini coffee rodinná pražírna kávy

Zpracování kávy

Káva se ihned po sklizni začne třídit, nejprve pomocí ponoření ve vodě. Kvalitnější třeště se následně třídí ručně, aby se odstranily všechny poškozené, nedozrálé, nebo přezrálé třešně. Po třídění následuje odstranění vrchní červené slupky. To probíhá do 6 hodin od doručení kávy ke zpracování. Následně se káva, i se zbytky dužiny na povrchu, přesune na sušící stoly, kde pomalu schne dva až tři týdny. Během této doby je důležité kávu otáčet, aby schnutí bylo rovnoměrné. Díky tomu, že necháme dužinu během sušení na zrnech, má káva možnost do sebe natáhnout úžasnou ovocnou sladkost.


Odrůda Red Bourbon je v Burundi velmi častá, každý farmář v okolí stanice Masha má v průměru 250 keřů, každoročně sklidí okolo 200-300 kg kávy. Díky malé velikosti farem se o sklizeň starají výhradně rodiny farmářů. Problémem v Burundi bývá stáří kávovníků. některé keře mají až 50 let a sklizně jsou proto menší. Pro podporu farmářů, aby renovovali své výsadby, nakupuje Greenco semena od Institut desSciences Agronomiques du Burundi (ISABU), zakládá školky a prodává sazenice zemědělcům často pod cenou. Ve stanici Masha mohou zemědělci získat organické hnojivo, které je vyrobeno z kompostované kávové drti.

O pražení kávy v naší pražírně

K pražení přistupujeme s respektem k práci, která stojí za produkcí kvalitních kávových zrn. Během pražení se snažíme co nejvíce rozvinout sladké i šťavnaté chutě, které v sobě přirozeně kvalitní, výběrové kávy mají.

Hlídat jemné nuance v chuti nám umožňuje především naše pražička Loring S7 Nighthawk, která využívá jako hlavní zdroj šíření tepelné energie konvekci, tedy horký vzduch. Pro dosažení konstantní chuti a kvality našich káv pražičku ovládáme manuálně.

Můžeme tak reagovat na to, co se s kávou právě děje: jak rychle stoupá její teplota, jaký je tzv. development time. To vše proto, abychom z kávy dostali to nejlepší a mohli vám nabídnout kávu, která opravdu chutná i nám. 

Výrobce: Penerini s.r.o.

Penerini coffee rodinná pražírna kávy

Často kladené dotazy

Kávu na filtr doporučujeme začít používat nejdříve po 7. dnech od data pražení. Na espresso ji klidně odležet ještě o něco déle. Předejdete tak nechtěným hořkým tónům. Chuťově nejvyváženější bude káva po přibližně třech týdnech od upražení.
Burundi Masha espresso roast chutná skvěle na moka konvičce a na espressu. Na espresso používáme recept 20 g in/40 g out. Káva připravená z filtrované vody vždy chutná nejlépe.
Všechny naše kávy pražíme Brně - Králově poli na pražičce Loring S7 Nighthawk. Loring využívá jako hlavní zdroj šíření tepelné energie konvekci, tedy horký vzduch.
 
 

O Penerini coffee

Jsme rodinná firma z Brna, která propadla vůni čerstvě pražené kávy. Hledáme ta nejlepší kávová zrna, pražíme je, balíme a dodáme kamkoliv, kde si přejete mít a pít lahodnou výběrovou kávu. V Brně máme dvě vlastní pražírny kávy a provozujeme kamennou prodejnu.

Kromě nich je vám k dispozici tento online obchod, kde si nakoupíte čerstvou kávu a vše potřebné pro její přípravu i konzumaci. Ať už doma, v kanceláři nebo v kavárně. Kromě naší čerstvě pražené, výběrové kávy u nás také najdete kvalitní čaje a čokolády. Pro přípravu kávy nabízíme automatické a pákové kávovary, mlýnky, dózy, šálky a sklenice na kávu, baristické doplňky, a další příslušenství.

Provozujeme i vlastní školicí centrum, ve kterém pořádáme školení, workshopy a kávové kurzy.

Penerini coffee rodinná pražírna kávy
Kategorie: Výběrová káva
Světadíl: Afrika
Způsob přípravy: Espresso, Mokka
Země původu: Burundi
? Acidita: Vysoká
? Hořkost: Nízká
? Sladkost: Vysoká
Zpracování: Honey
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
T Avatar autora | 25.10.2023
Výborná sladká káva do třešní. Zpracování honey dodává kávě sladkost.
P Avatar autora PENERINI s.r.o. (Administrátor) 26.10.2023
Děkujeme moc za recenzi. Tým Penerini

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Podobné produkty

pole s vránami
Hrnek EVA Van Gogh - pole s vránami 320 ml
Skladem (na prodejně v Brně) (3 ks)
139 Kč
VG3