Alternativní příprava kávy

Existuje mnoho jiných metod přípravy kávy než je espresso. Alternativní příprava kávy je mnohem jednodušší, elegantnější a pro domácí přípravu i vhodnější. Skrývá velké množství rozmanitých chutí a vůní. Filtrovanou kávu si běžně připravujeme doma, v pražírně a v dnešní době i v kavárnách.

Každá alternativní příprava je specifická a zajímavá. Mezi metody alternativní přípravy kávy řadíme: aeropress, clever dripper, V60, french press, moka konvička, chemex a vacuum pot.         

Správně zvolená hrubost mletí má zásadní vliv na délku extrakce. Čím hrubší mletí, tím pomaleji z kávy louhujeme rozpustné látky a naopak. Správná délka extrakce je většinou mezi třemi a čtyřmi minutami.  

Společné pravidla přípravy filtrované kávy:

  • používejte vždy čerstvě praženou jednodruhovou kávu
  • kávu namelte těsně před samotnou přípravou na správnou hrubost 
  • používejte kvalitní filtrovanou vodu
  • používejte digitální váhu se stopkami
  • papírový filtr vždy důkladně promyjte horkou vodou
  • servírujte do vašeho oblíbeného hrnečku :-)

 

 
60
57901605790
Značky
 
 
Druh
Druh přípravy
Funkce
Materiál
Objem
Příslušenství

Stránka 1 z 5 - 87 položek celkem

Další produkty

Stránka 1 z 5 - 87 položek celkem

Provozovatel webu PENERINI s.r.o., jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu soubory cookies pro zlepšování prostředí webových stránek, pro analytické účely a pro cílenou reklamu. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Další informace