Blogujeme o kávě

Přes 10 let vybíráme nejkvalitnější kávová zrna z celého světa a pražíme je v naší rodinné pražírně. Za tu dobu jsme se o ní hodně naučili.  A něco z toho bychom teď rádi předali i vám.

Protože káva není jen hořký černý nápoj. Je to celá kultura, kterou vám chceme představit. Ukážeme vám, jak se káva pěstuje, jak se zpracovává v pražírně, jaký je rozdíl mezi metodami přípravy kávy a jak to udělat, aby vám káva doopravdy chutnala.

Proč je káva kyselá?

Proč je káva kyselá?

Stejně jako čokoláda nebo víno, také káva má spoustu kombinací vůní a chutí. Některé kávy chutnají v základu hořce, jiné kysele. Kávové kyselosti říkáme acidita...

Jak si připravit dobré cold brew?

Jak si připravit dobré cold brew?

Jak jsme slíbili, tak konáme. Jeden z nejoblíbenějších způsobů přípravy studené kávy v posledních letech je cold brew. V tomto textu se o něm dozvíte vše podsta...