Alternativní příprava kávy, Strana 5

Existuje mnoho jiných metod přípravy kávy jako je espresso. Alternatívní příprava kávy je mnohem jednoduší, elegantnější a pro domácí přípravu i vhodnější. Skrývá velké množství rozmanitých chutí a vůní. Filtrovanou kávy si běžně připravujeme doma, v pražírně a momentálně i v kavárnách.

Každá alternatívní příprava je specifická a zajímavá. Metody alternatívní přípravy kávy poznáme: aeropress, clever dripper, V 60, french press, moka konvička, chemex a vacuum pot.         

Správně zvolená hrubost mletí má zásadní vliv na délku extrakce. Čím hrubší mletí, tým pomaleji z kávy louhujeme rozpustné látky a naopak. Správna délka extrakce je většinou mezi třemi a čtyřmi minutami.  

Společné pravidla přípravy filtrované kávy:

  • používejte vždy čerstvě praženou jednodruhovou kávu
  • kávu namelte těsně před samotnou přípravou na správnou hrubost 
  • používejte kvalitní filtrovanou vodu
  • používejte digitální váhu se stopkami
  • papírový filtr vždy důkladně promyjte horkou vodou
  • servírujte do vašeho oblíbeného hrnečku 

 

 
60
59901605990
Značky
 
 
Druh
Druh přípravy
Funkce
Materiál
Objem
Příslušenství

Stránka 5 z 5 - 79 položek celkem

Stránka 5 z 5 - 79 položek celkem

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.