India Bababudan 100% arabika zrnková káva
Indie zpracovaná promytou metodou se sladkým nádechem kakaa. 100% výběrová arabika.
Chuťový profil: Nugát, kakao
Způsob přípravy: |
---|
Espresso
Filtr
|
Acidita: 1/3 | Sladkost: 1/3 | Hořkost: 3/3 |
---|---|---|
|
|
|
Zrnková káva India Bababudan - 100% arabikaŽe jste o kávě z Indie ještě neslyšeli? Ale ano, i tam se káva pěstuje! Indie Bababudan je naší stálicí, kterou milujeme pro její hladce čokoládou chuť. Chuťový profil: Nugát, kakao |
|
Zpracování kávyIndie Bababudan je zpracována klasickou promytou metodou. Kávové třešně jsou hned po sklizni ponořeny do vody, aby se oddělily tzv. floates - ne zcela zralé třeně. Díky tomu se k dalšímu zpracování dostanou je ty nejkvalitnější zrna. Po promytí se odstraní vrchní červená slupka a zrna se nechají ještě přibližně dna dny namočena ve vodě, aby se oddělily i zbytky dužiny. Následně se čistá zrnka suší na slunci. |
O pražení kávy v naší pražírněK pražení přistupujeme s respektem k práci, která stojí za produkcí kvalitních kávových zrn. Během pražení se snažíme co nejvíce rozvinout sladké i šťavnaté chutě, které v sobě přirozeně kvalitní, výběrové kávy mají. Hlídat jemné nuance v chuti nám umožňuje především naše pražička Loring S7 Nighthawk, která využívá jako hlavní zdroj šíření tepelné energie konvekci, tedy horký vzduch. Pro dosažení konstantní chuti a kvality našich káv pražičku ovládáme manuálně. Můžeme tak reagovat na to, co se s kávou právě děje: jak rychle stoupá její teplota, jaký je tzv. development time. To vše proto, abychom z kávy dostali to nejlepší a mohli vám nabídnout kávu, která opravdu chutná i nám. |
|
Často kladené dotazy Kávu na filtr doporučujeme začít používat nejdříve po 7. dnech od data pražení. Na espresso ji klidně odležet ještě o něco déle. Předejdete tak nechtěným hořkým tónům. Chuťově nejvyváženější bude káva po přibližně třech týdnech od upražení.
Káva připravená z filtrované vody vždy chutná nejlépe. India Bababudan chutná skvěle na espressu, moka konvičce a na french pressu. Na frech press doporučujeme používat 60 g kávy na 1 l vody. Na espresso používáme recept 18 g in/40 g out.
Všechny naše kávy pražíme Brně - Králově poli na pražičce Loring S7 Nighthawk. Loring využívá jako hlavní zdroj šíření tepelné energie konvekci, tedy horký vzduch.
|
O Penerini coffeeJsme rodinná firma z Brna, která propadla vůni čerstvě pražené kávy. Hledáme ta nejlepší kávová zrna, pražíme je, balíme a dodáme kamkoliv, kde si přejete mít a pít lahodnou výběrovou kávu. V Brně máme dvě vlastní pražírny kávy a provozujeme kamennou prodejnu. Kromě nich je vám k dispozici tento online obchod, kde si nakoupíte čerstvou kávu a vše potřebné pro její přípravu i konzumaci. Ať už doma, v kanceláři nebo v kavárně. Kromě naší čerstvě pražené, výběrové kávy u nás také najdete kvalitní čaje a čokolády. Pro přípravu kávy nabízíme automatické a pákové kávovary, mlýnky, dózy, šálky a sklenice na kávu, baristické doplňky, a další příslušenství. Provozujeme i vlastní školicí centrum, ve kterém pořádáme školení, workshopy a kávové kurzy. |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.