Nová, čirá verze oblíbeného Aeropressu, který nesmí chybět ve výbavě žádného kávového nadšence!
Aeropress je způsob přípravy kávy, který byl vynalezen v Americe v roce 2005 panem Alanem Adlerem. Jedná se o skvělého pomocníka v přípravě filtrované kávy doma i na cestách.
Součástí balení je:
- Aeropress
- Papírové filtry
- Odměrka na kávu
- Míchátko
Používány jsou dvě metody přípravy kávy v Aeropressu:
1. Klasická metoda - do sítka aeropressu vložte papírový filtr, nasaďte na aeropress a propláchněte jej horkou vodou. Nasypte do aeropressu 15-18 g kávy g kávy (gramáž kávy dle chuti) umleté středně hrubě. Kávu zalijte 250 ml vody o teplotě 85-90 °C a pečlivě promíchejte. Co nejdříve nasaďte píst aeropressu, aby vznikl podtlak a káva přestala překapávat. Nechte 1,5 min luhovat a poté kávu pomalu přetlačte z aeropressu do šálku.
2. Inverzní metoda - Nasadíme píst aeropressu a postavíme aeropress sítkem vzhůru. Do takto připraveného válce nasypte 15 - 18 g středně hrubě pomleté kávy, zalijeme 250 ml vody o teplotě 85-90 °C a pečlivě promícháme. Nasadíme sítko s propláchnutým filtrem a aeropress, nejlépe společně s konvičkou nebo šálkem, otočíme sítkem dolů. Kávu necháváme luhovat 1,5 minuty, poté pomalu přetlačíme do šálku.
Kategorie: | Alternativní příprava kávy |
---|---|
Druh přípravy: | Aeropress |
Výrobce: | Aerobie |
Výrobce: | Aerobie |
Materiál: | Plast |
Jak si připravit výbornou kávu z Aeropressu
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.