Coffee press Penerini " aeropress "
Coffee press pro přípravu kávy aeropress
Coffee press pro přípravu kávy aeropress
Součástí balení je:
- 1 x coffee press
- 1 x stojánek na filtry
- 1 x 350 kusů filtrů
- 1 x Odměrka na kávu
- 1 x Míchátko
- 1 x Redukce na menší šálek
Používány jsou dvě metody přípravy kávy v aeropressu:
1. Klasická metoda - do sítkavložte papírový filtr, nasaďte na coffee press a propláchněte jej horkou vodou. Nasypte 15-18 g kávy g kávy (gramáž kávy dle chuti) umleté středně hrubě. Kávu zalijte 250 ml vody o teplotě 85-90 °C a pečlivě promíchejte. Co nejdříve nasaďte píst, aby vznikl podtlak a káva přestala překapávat. Nechte 1,5 min luhovat a poté kávu pomalu přetlačte do šálku.
2. Inverzní metoda - Nasadíme píst a postavíme coffee press sítkem vzhůru. Do takto připraveného válce nasypte 15 - 18 g středně hrubě pomleté kávy, zalijeme 250 ml vody o teplotě 85-90 °C a pečlivě promícháme. Nasadíme sítko s propláchnutým filtrem a coffee press, nejlépe společně s konvičkou nebo šálkem, otočíme sítkem dolů. Kávu necháváme luhovat 1,5 minuty, poté pomalu přetlačíme do šálku.
Jak si připravit výbornou kávu z Aeropressu
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.