Základní baristický kurz
Jednodenní baristický kurz, kde vás naučíme jak správně nastavit mlýnek, našlehat mléko, připravit espresso a nápoje na jeho bázi se základy latte Artu.
Jednodenní kurz
Certifikát o absolvování
|
Aktuální termíny:
20. 11. 2024 - 10:00 - 17:00 - OBSAZENO
3. 12. 2024 - 10:00 - 17:00 - OBSAZENO
Termíny pro rok 2024 jsou finální.
Nestihli jste využít svůj poukaz? Napište nám na kurzy@penerini.cz
Pro přihlášení vyberte vyhovující termín. Pokud chcete kurz koupit jako dárek, nebo si nejste jisti termínem, vyberte možnost dárkový poukaz. Poukaz má platnost 6. měsíců od data zakoupení.
Informace k uplatnění dárkových poukazů najdete v popisu kurzu.
Základní informace o kurzu
Základní baristický kurz je jednodenní základní kurz, na kterém se probírá jak teorie, tak praxe. Kurz se koná v našem kávovém školícím centru na adrese Poděbradova 6, Brno - Královo pole.
Cena kurzu je 3.490,- na osobu a obsahuje veškerý materiál, zapůjčení baristické zástěry a zápisových archů.
Termíny zveřejňujeme průběžně, přibližně pět týdnů dopředu. Školíme během celého roku, včetně letních prázdnin. V průběhu roku se objeví také několik víkendových termínů. Poslední kurzy tohoto roku se budou konat v prvním prosincovém týdnu.
Kurz otevíráme při účasti 2 - 4 osob. Pro skupiny 3 - 4 osob rádi uspořádáme individuální termín.
Pro koho je kurz určený
Základní baristický kurz je určený pro každého, kdo má rád kávu a chce se o ní dozvědět víc, stejně jako pro začínající baristy a profesionály, kteří si chtějí oprášit své znalosti a zdokonalit se v:
- práci s mlýnkem
- sestavení receptury na espresso
- technice šlehání mléka a základních obrázků latte artu
Jak kurz probíhá
Začátek kurzu je v 10 hod. a trvá zpravidla do 17 hod. Součástí kurzu je hodinová pauza na oběd.
10:00 - 12:00 Cupping - kávová degustace, teoretická část
12:00 - 13:00 obědová pauza
13:00 - 15:00 nastavování mlýnků, sestavení receptu na espresso,
15:00 - 16:00 technika šlehání mléka a základy latte artu
16:00 - 17:00 údržba kávovaru a mlýnku, předání certifikátů
Čas ukončení kurzu se může měnit v závislosti na počtu účastníků a množství vašich dotazů.
Teoretická část
V teoretické části se dozvíte všechno o tom, odkud káva pochází, jak se pěstuje, zpracovává, skladuje a praží a na co si dát pozor při výběru kávy. Ukážeme si, co vše ovlivňuje kvalitu kávy.
- Popíšeme si jednotlivá zpracování kávy a to, jak ovlivňují výslednou chuť
- Povíme si, jak funguje obchodování se zelenou kávou
- Nakoukneme do pražírny, podrobně si popíšeme proces pražení
- Vyzkoušíme si cupping - ochutnávku kávy a porovnáme jednotlivá zpracování
Praktická část
V praktické části se budeme věnovat práci s profesionálním kávovarem. Zjistíte, jak si správně nastavit mlýnek, jak funguje gravimetrika nebo volumetrika na kávovaru, jak našlehat mléko, podrobně probereme přípravu espressa a nápojů na jeho bázi. Sestavíme si také vlastní recept na espresso. Nebudou chybět ani základy latte artu. Vše bude zakončeno ukázkou servisních úkonů a potřebnou každodenní údržbou.
V našem školicím centru budete pracovat s kávovarem Victoria Arduino Black Eagle a mlýnkem Fiorenzato F64. Značka Victoria Arduino doprovází největší světové baristické soutěže. Během přípravy espressa a nápojů na jeho bázi se řídíme nejnovějšími standardy v oblasti přípravy kávy.
Po absolvování kurzu získáte certifikát.
V případě jakýchkoli dotazů nás neváhejte kontaktovat na kurzy@penerini.cz nebo na telefonu +420 602 711 722.
Dárkové poukazy
Pro nákup dárkového poukazu vyberte mezi možnostmi "dárkový poukaz". Při výběru doručení elektronicky na e-mail se vám poukaz automaticky odešle po zaplacení kartou online. Zpracování chvíli trvá, potvrzení objednávky dorazí okamžitě, poukaz přijde v druhém e-mailu do 10 minut. Při volbě jiných způsobů dopravy vám jej zašleme fyzicky, automaticky vám však bude odeslán i v elektronické podobě.
Dárkové poukazy Vám na počkání vystavíme také na naší prodejně v Brně.
Pro přihlášení na kurz zadejte kód poukazu do pole "slevový kupón". Cena kurzu se automaticky odečte. Po zpracování registrace vám přihlášení potvrdíme e-mailem.
Pokud dárkový poukaz na kurz nemáme, vyberte si z dostupných způsobů platby.
Kurzem vás provede
Školitelka KristýnaPod jejím vedením se rodí (další a další) skvělí baristé v Česku.
|
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.