Colombia César Lopéz 100% arabika zrnková káva
Šťavnatá a zároveň smetanově krémová 100% arabika, je výsledkem spolupráce dvou kávových odborníků, farmáře Ediera Perdoma a vědátora Césara Lopéze.
Chuťový profil: Růžový grep, meruňky, jogurt, zelený čaj
Způsob přípravy: |
---|
Espresso
Filtr
|
Acidita: 3/3 | Sladkost: 3/3 | Hořkost: 2/3 |
---|---|---|
|
|
|
Zrnková káva Colombia César Lopéz - 100% arabikaNaše nová, fantastická kolumbie je výsledkem spolupráce dvou kávových odborníků, farmáře Ediera Perdoma a vědátora Césara Lopéze. Lopéz třešně běžně odkupuje od okolních farmářů a potom je ve své laboratoři zpracovává. Stejně tomu tak bylo s tímto lotem růžového bourbonu. Chuťový profil: Růžový grep, meruňky, jogurt, zelený čaj Vhodná pro všechny druhy příprav - omni roast |
|
![]() |
Zpracování kávyCésar Lopéz je uznávaný díky svým vědomostem ohledně fermentací. César a Ediér jsou v této spolupráci spíše jako parťáci a každý z nich má svoji úlohu. Edier vypěstuje a sklidí výběrové třešně a César je zpracuje do výběrového zrna. César si vytváří bakterie, které mu kávu pomáhají při fermentaci posouvat do chtěného chuťového profilu. Nejvíce se soustředí na mléčné kyseliny. Kávová zrna růžového bourbonu fermentoval dohromady 80 hodin v uzavřených plastových nádobách s „cizími" mléčnými kulturami. Káva je potom úžasně krémová, jogurtová, jemná a lahodná. Nakonec se káva sušila v sušárnách 15 dní.
|
O pražení kávy v naší pražírněK pražení přistupujeme s respektem k práci, která stojí za produkcí kvalitních kávových zrn. Během pražení se snažíme co nejvíce rozvinout sladké i šťavnaté chutě, které v sobě přirozeně kvalitní, výběrové kávy mají. Hlídat jemné nuance v chuti nám umožňuje především naše pražička Loring S7 Nighthawk, která využívá jako hlavní zdroj šíření tepelné energie konvekci, tedy horký vzduch. Pro dosažení konstantní chuti a kvality našich káv pražičku ovládáme manuálně. Můžeme tak reagovat na to, co se s kávou právě děje: jak rychle stoupá její teplota, jaký je tzv. development time. To vše proto, abychom z kávy dostali to nejlepší a mohli vám nabídnout kávu, která opravdu chutná i nám. |
![]() |
Často kladené dotazy Kávu na filtr doporučujeme začít používat nejdříve po 7. dnech od data pražení. Na espresso ji klidně odležet ještě o něco déle. Předejdete tak nechtěným hořkým tónům. Chuťově nejvyváženější bude káva po přibližně třech týdnech od upražení.
Colombia César Lopéz funguje skvěle na všech přípravách. Na filtrovanou kávu doporučujeme používat 60 g kávy na 1 l vody. Na espresso používáme recept 19 g in/42 g out. Káva připravená z filtrované vody vždy chutná nejlépe.
Všechny naše kávy pražíme Brně - Králově poli na pražičce Loring S7 Nighthawk. Loring využívá jako hlavní zdroj šíření tepelné energie konvekci, tedy horký vzduch.
|
O Penerini coffeeJsme rodinná firma z Brna, která propadla vůni čerstvě pražené kávy. Hledáme ta nejlepší kávová zrna, pražíme je, balíme a dodáme kamkoliv, kde si přejete mít a pít lahodnou výběrovou kávu. V Brně máme dvě vlastní pražírny kávy a provozujeme kamennou prodejnu. Kromě nich je vám k dispozici tento online obchod, kde si nakoupíte čerstvou kávu a vše potřebné pro její přípravu i konzumaci. Ať už doma, v kanceláři nebo v kavárně. Kromě naší čerstvě pražené, výběrové kávy u nás také najdete kvalitní čaje a čokolády. Pro přípravu kávy nabízíme automatické a pákové kávovary, mlýnky, dózy, šálky a sklenice na kávu, baristické doplňky, a další příslušenství. Provozujeme i vlastní školicí centrum, ve kterém pořádáme školení, workshopy a kávové kurzy. |
![]() |
Kategorie: | Výběrová káva |
---|---|
Světadíl: | Jižní Amerika |
Způsob přípravy: | Espresso, French press, Filtr, Mokka |
Země původu: | Colombia |
? Acidita: | Vysoká |
? Hořkost: | Střední |
? Sladkost: | Vysoká |
Zpracování: | Promyté |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.