Colombia César Lopéz - Bubble gum 100% arabika zrnková káva
Malý kávový výlet do dětství, kdo nemiloval růžovou žvýkačku Hubba bubba? Přesně tak chutná tato 100% arabika. 222 gramů.
Chuťový profil: Červené hroznové víno, růžová Hubba bubba, aroma santalového dřeva
Způsob přípravy: |
---|
Filtr
|
Acidita: 2/3 | Sladkost: 3/3 | Hořkost: 1/3 |
---|---|---|
|
|
|
Zrnková káva Colombia César Lopéz Bubble gum- 100% arabikaNaše nová limitovaná káva je takový malý výlet do dětství. Kdo nemiloval růžovou žvýkačku Hubba Bubba? Výrazně sladká chuť je podpořena fermentací kávy společně s červeným hroznovým vínem. Ve vůni pak káva připomíná santalové dřevo, což z ní dělá jednu z nejzajímavějších káv, jaké jsme kdy ochutnali a jsme moc rádi, že ji můžeme dát ochutnat i Vám! Chuťový profil: Červené hroznové víno, růžová Hubba bubba, aroma santalového dřeva Vhodná pro přípravu: V60, Chemex a jiné překapávače, Aeropress, French press |
|
![]() |
Zpracování kávyCésar Lopéz je uznávaný díky svým vědomostem ohledně fermentací. César a Ediér jsou v této spolupráci spíše jako parťáci a každý z nich má svoji úlohu. Edier vypěstuje a sklidí výběrové třešně a César je zpracuje do výběrového zrna. Vše začíná ručním sběrem třešní, které mají barvu “color UVA”, v překladu barva červeného hroznového vína. Třešně se po dobu 36 hodin nechají fermentovat v pytlích při teplotě 18°C. Následuje fermentace v sudech po dobu 80 hodin, společně s červeným hroznovým vínem a kvasnicemi Sacharomyces. Dále se káva tradičně promyje a suší po dobu 25 dní. Stabilizace kávy trvá 15 dní. |
O pražení kávy v naší pražírněK pražení přistupujeme s respektem k práci, která stojí za produkcí kvalitních kávových zrn. Během pražení se snažíme co nejvíce rozvinout sladké i šťavnaté chutě, které v sobě přirozeně kvalitní, výběrové kávy mají. Hlídat jemné nuance v chuti nám umožňuje především naše pražička Loring S7 Nighthawk, která využívá jako hlavní zdroj šíření tepelné energie konvekci, tedy horký vzduch. Pro dosažení konstantní chuti a kvality našich káv pražičku ovládáme manuálně. Můžeme tak reagovat na to, co se s kávou právě děje: jak rychle stoupá její teplota, jaký je tzv. development time. To vše proto, abychom z kávy dostali to nejlepší a mohli vám nabídnout kávu, která opravdu chutná i nám. |
![]() |
Často kladené dotazy Kávu na filtr doporučujeme začít používat nejdříve po 7. dnech od data pražení. Na espresso ji klidně odležet ještě o něco déle. Předejdete tak nechtěným hořkým tónům. Chuťově nejvyváženější bude káva po přibližně třech týdnech od upražení.
Colombii Bubble gum nejlépe připravíte na filtru nebo ve french pressu. Fantastická je taky na cold brew. Doporučujeme použít 60 g kávy na 1 l vody. Káva připravená z filtrované vody vždy chutná nejlépe.
Všechny naše kávy pražíme Brně - Králově poli na pražičce Loring S7 Nighthawk. Loring využívá jako hlavní zdroj šíření tepelné energie konvekci, tedy horký vzduch.
|
O Penerini coffeeJsme rodinná firma z Brna, která propadla vůni čerstvě pražené kávy. Hledáme ta nejlepší kávová zrna, pražíme je, balíme a dodáme kamkoliv, kde si přejete mít a pít lahodnou výběrovou kávu. V Brně máme dvě vlastní pražírny kávy a provozujeme kamennou prodejnu. Kromě nich je vám k dispozici tento online obchod, kde si nakoupíte čerstvou kávu a vše potřebné pro její přípravu i konzumaci. Ať už doma, v kanceláři nebo v kavárně. Kromě naší čerstvě pražené, výběrové kávy u nás také najdete kvalitní čaje a čokolády. Pro přípravu kávy nabízíme automatické a pákové kávovary, mlýnky, dózy, šálky a sklenice na kávu, baristické doplňky, a další příslušenství. Provozujeme i vlastní školicí centrum, ve kterém pořádáme školení, workshopy a kávové kurzy. |
![]() |
Kategorie: | Výběrová káva |
---|---|
Světadíl: | Jižní Amerika |
Způsob přípravy: | French press, Filtr |
Země původu: | Colombia |
? Acidita: | Nízká |
? Hořkost: | Nízká |
? Sladkost: | Vysoká |
Zpracování: | Experimentální |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.