Colombia Oliverio Ñañez 100% arabika zrnková káva
Sladká chuť kandovaného pomeranče doplněná o výrazné tóny kakaových bobů vytváří komplexní chuť na espressu i v šálku filtrované kávy.
Chuťový profil: Kandovaný pomeranč, kakaové boby, jasmín
Způsob přípravy: |
---|
Espresso
Filtr
|
Acidita: 2/3 | Sladkost: 3/3 | Hořkost: 2/3 |
---|---|---|
|
|
|
Zrnková káva Colombia Oliverio Ñañez - 100% arabikaNádherně šťavnatá a zároveň intenzivně čokoládová chuť naší nové Kolumbie Vás dostane! Na espressu se více probudí sladké tóny kandovaného pomeranče, na filtru ji ocení příznivci kakaových a sladkých káv. Chuťový profil: kandovaný pomeranč, kakaové boby, jasmín Vhodná pro všechny druhy příprav - omni roast |
|
Zpracování kávyPo sklizení třešní Oliverio nechává kávu „odpočinout“ v tolbě (násypka do mokrého mlýna na zpracování třešní), po 12 hodinách třešně zbaví slupek a napytluje. Tady kávová zrna fermentují v pytlech po dobu 40 hodin, potom se kávové třešně znovu promyjí a usuší. Sušení probíhá po dobu 12 až 20 dní v sušárnách na střeše farmy.
|
O pražení kávy v naší pražírněK pražení přistupujeme s respektem k práci, která stojí za produkcí kvalitních kávových zrn. Během pražení se snažíme co nejvíce rozvinout sladké i šťavnaté chutě, které v sobě přirozeně kvalitní, výběrové kávy mají. Hlídat jemné nuance v chuti nám umožňuje především naše pražička Loring S7 Nighthawk, která využívá jako hlavní zdroj šíření tepelné energie konvekci, tedy horký vzduch. Pro dosažení konstantní chuti a kvality našich káv pražičku ovládáme manuálně. Můžeme tak reagovat na to, co se s kávou právě děje: jak rychle stoupá její teplota, jaký je tzv. development time. To vše proto, abychom z kávy dostali to nejlepší a mohli vám nabídnout kávu, která opravdu chutná i nám. Výrobce: Penerini s.r.o. |
|
Často kladené dotazy Kávu na filtr doporučujeme začít používat nejdříve po 7. dnech od data pražení. Na espresso ji klidně odležet ještě o něco déle. Předejdete tak nechtěným hořkým tónům. Chuťově nejvyváženější bude káva po přibližně třech týdnech od upražení.
Colombia Oliverio Ñañez funguje skvěle na všech přípravách. Na filtrovanou kávu doporučujeme používat 60 g kávy na 1 l vody. Na espresso používáme recept 20 g in/42 g out. Káva připravená z filtrované vody vždy chutná nejlépe.
Všechny naše kávy pražíme Brně - Králově poli na pražičce Loring S7 Nighthawk. Loring využívá jako hlavní zdroj šíření tepelné energie konvekci, tedy horký vzduch.
|
O Penerini coffeeJsme rodinná firma z Brna, která propadla vůni čerstvě pražené kávy. Hledáme ta nejlepší kávová zrna, pražíme je, balíme a dodáme kamkoliv, kde si přejete mít a pít lahodnou výběrovou kávu. V Brně máme dvě vlastní pražírny kávy a provozujeme kamennou prodejnu. Kromě nich je vám k dispozici tento online obchod, kde si nakoupíte čerstvou kávu a vše potřebné pro její přípravu i konzumaci. Ať už doma, v kanceláři nebo v kavárně. Kromě naší čerstvě pražené, výběrové kávy u nás také najdete kvalitní čaje a čokolády. Pro přípravu kávy nabízíme automatické a pákové kávovary, mlýnky, dózy, šálky a sklenice na kávu, baristické doplňky, a další příslušenství. Provozujeme i vlastní školicí centrum, ve kterém pořádáme školení, workshopy a kávové kurzy. |
Kategorie: | Výběrová káva |
---|---|
Světadíl: | Jižní Amerika |
Způsob přípravy: | Espresso, French press, Filtr, Mokka |
Země původu: | Colombia |
? Acidita: | Nízká |
? Hořkost: | Střední |
? Sladkost: | Vysoká |
Zpracování: | Promyté |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.