Colombia Sebastián Ramiréz - Cinnamon
Vánoční atmosféra v každém šálku naší nové kolumbijské limitky, infuzované skořicí. 222 gramů - 100% výběrová arabika.
Chuťový profil: Perníčky, skořicoví šneci
Způsob přípravy: |
---|
Filtr
|
Acidita: 2/3 | Sladkost: 2/3 | Hořkost: 1/3 |
---|---|---|
|
|
|
Zrnková káva Colombia Sebastián Ramiréz - CinnamonNaše Vánoční 'hygge' speciálka! Zapálit krb, rozsvítit stromeček, nasadit teplé ponožky a užít si hřejivý šálek kávy. Prostě instantní vánoční atmosféra, kterou vytvořil Sebastián Ramiréz, když odrůdu Caturra nechal fermentovat společně se skořicí. Chuťový profil: Perníčky, skořicoví šneci
Vhodná pro přípravu: V60, Chemex, French Press, Aeropress, Moka konvička |
|
Zpracování kávyVše začíná ručním sběrem, ze stromu se sbírají pouze zralé třešně. Následuje ponoření celých třešní do nádrží s vodou a odstraněním plovoucích třešní - tzv. flotes. Tím se zaručí, že proces fermentace podstoupí jen ty nejlepší třešně. Nakonec se kávové třešně ještě ručně třídí, aby se zaručila ta nejlepší selekce kávy. Na začátku každého procesu se třešně uzavřou do 200-litrových plastových nádob naplněných CO2, oxidem uhličitým. Díky CO2 dochází v plastových nádobách ke karbonické maceraci třešní. V plastových nádobách za pomoci karbonické macerace dochází také k infuzi kořením, v tomto případě skořicí. |
O pražení kávy v naší pražírněK pražení přistupujeme s respektem k práci, která stojí za produkcí kvalitních kávových zrn. Během pražení se snažíme co nejvíce rozvinout sladké i šťavnaté chutě, které v sobě přirozeně kvalitní, výběrové kávy mají. Hlídat jemné nuance v chuti nám umožňuje především naše pražička Loring S7 Nighthawk, která využívá jako hlavní zdroj šíření tepelné energie konvekci, tedy horký vzduch. Pro dosažení konstantní chuti a kvality našich káv pražičku ovládáme manuálně. Můžeme tak reagovat na to, co se s kávou právě děje: jak rychle stoupá její teplota, jaký je tzv. development time. To vše proto, abychom z kávy dostali to nejlepší a mohli vám nabídnout kávu, která opravdu chutná i nám. Výrobce: Penerini s.r.o. |
|
Často kladené dotazy Kávu na filtr doporučujeme začít používat nejdříve po 7. dnech od data pražení. Na espresso ji klidně odležet ještě o něco déle. Předejdete tak nechtěným hořkým tónům. Chuťově nejvyváženější bude káva po přibližně třech týdnech od upražení.
Colombii Cinnamon nejlépe připravíte na filtru nebo ve french pressu. Doporučujeme použít 60 g kávy na 1 l vody. Skvěle chutná i na moka konvičce, kde v chuti více vynikne jemná acidita kávy. Káva připravená z filtrované vody vždy chutná nejlépe.
Všechny naše kávy pražíme Brně - Králově poli na pražičce Loring S7 Nighthawk. Loring využívá jako hlavní zdroj šíření tepelné energie konvekci, tedy horký vzduch.
|
O Penerini coffeeJsme rodinná firma z Brna, která propadla vůni čerstvě pražené kávy. Hledáme ta nejlepší kávová zrna, pražíme je, balíme a dodáme kamkoliv, kde si přejete mít a pít lahodnou výběrovou kávu. V Brně máme dvě vlastní pražírny kávy a provozujeme kamennou prodejnu. Kromě nich je vám k dispozici tento online obchod, kde si nakoupíte čerstvou kávu a vše potřebné pro její přípravu i konzumaci. Ať už doma, v kanceláři nebo v kavárně. Kromě naší čerstvě pražené, výběrové kávy u nás také najdete kvalitní čaje a čokolády. Pro přípravu kávy nabízíme automatické a pákové kávovary, mlýnky, dózy, šálky a sklenice na kávu, baristické doplňky, a další příslušenství. Provozujeme i vlastní školicí centrum, ve kterém pořádáme školení, workshopy a kávové kurzy. |
Kategorie: | Výběrová káva |
---|---|
Světadíl: | Jižní Amerika |
Způsob přípravy: | French press, Filtr |
Země původu: | Colombia |
? Acidita: | Střední |
? Hořkost: | Nízká |
? Sladkost: | Střední |
Zpracování: | Experimentální |
Pěstitel: | Sebastián Ramiréz |
Farma: | Finca El Placer |
Nadmořská výška: | 1500 - 1744 m.n.m. |
Velikost farmy: | 1000 ha |
Odrůda: | Caturra |
Importér: | Chicas industry |
Výrobce: | Penerini s.r.o. |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.