Colombia Sebastián Ramiréz - Lychee 100% arabika zrnková káva
Chuťový profil: Liči, višňový likér, citrónová tráva
| Způsob přípravy: | 
|---|
| Filtr | 
| Acidita: 3/3 | Sladkost: 2/3 | Hořkost: 1/3 | |
|---|---|---|---|
|  |  |  | 
| Zrnková káva Colombia Sebastián Ramiréz - LycheeNejexotičtější a zároveň nejsladší káva v naší aktuální nabídce! Díky karbonické maceraci s liči si v této kávě můžete vychutnat tóny exotického ovoce a višňového likéru. Chuťový profil: liči, višňový likér, citrónová tráva Vhodná pro přípravu: V60, Chemex, French Press, Aeropress. | 
 
 
 | 
|  | Zpracování kávyVše začíná ručním sběrem, ze stromu se sbírají pouze zralé třešně. Následuje ponoření celých třešní do nádrží s vodou a odstraněním plovoucích třešní - tzv. flotes. Tím se zaručí, že proces fermentace podstoupí jen ty nejlepší třešně. Hned po sběru se třešně nechají anaerobně fermentovat v 200-litrových tancích po dobu 120 hodin při konstantní teplotě 18°C, k třešním se přidávají i vinné kvasinky. Následuje odslupkování kávy a pokračuje se karbonickou macerací po dobu 72 hodin (vstřikuje se oxid uhličitý). V této fázi se do tanků přidává liči + fruktóza. Na závěr probíhá finální kontrola a sušení kávy při teplotě 40 °C v sušičce. Fáze sušení probíhá po dobu přibližně 5 dnů, pomalu a kontrolovaně. Konečná fáze je balení do pytlů a stabilizace kávy, která trvá přibližně 15 dní. | 
| O pražení kávy v naší pražírněK pražení přistupujeme s respektem k práci, která stojí za produkcí kvalitních kávových zrn. Během pražení se snažíme co nejvíce rozvinout sladké i šťavnaté chutě, které v sobě přirozeně kvalitní, výběrové kávy mají. Hlídat jemné nuance v chuti nám umožňuje především naše pražička Loring S7 Nighthawk, která využívá jako hlavní zdroj šíření tepelné energie konvekci, tedy horký vzduch. Pro dosažení konstantní chuti a kvality našich káv pražičku ovládáme manuálně. Můžeme tak reagovat na to, co se s kávou právě děje: jak rychle stoupá její teplota, jaký je tzv. development time. To vše proto, abychom z kávy dostali to nejlepší a mohli vám nabídnout kávu, která opravdu chutná i nám. Výrobce: Penerini s.r.o. |  | 
| Často kladené dotazy Kávu na filtr doporučujeme začít používat nejdříve po 7. dnech od data pražení. Na espresso ji klidně odležet ještě o něco déle. Předejdete tak nechtěným hořkým tónům. Chuťově nejvyváženější bude káva po přibližně třech týdnech od upražení.   Káva připravená z filtrované vody vždy chutná nejlépe. Kolumbii infuzovanou liči si nejlépe připravíte na filtru nebo ve french pressu, fantastická je i na cold brew. Doporučujeme použít 60 g kávy na 1 l vody.   Všechny naše kávy pražíme Brně - Králově poli na pražičce Loring S7 Nighthawk. Loring využívá jako hlavní zdroj šíření tepelné energie konvekci, tedy horký vzduch.  | |
| O Penerini coffeeJsme rodinná firma z Brna, která propadla vůni čerstvě pražené kávy. Hledáme ta nejlepší kávová zrna, pražíme je, balíme a dodáme kamkoliv, kde si přejete mít a pít lahodnou výběrovou kávu. V Brně máme dvě vlastní pražírny kávy a provozujeme kamennou prodejnu. Kromě nich je vám k dispozici tento online obchod, kde si nakoupíte čerstvou kávu a vše potřebné pro její přípravu i konzumaci. Ať už doma, v kanceláři nebo v kavárně. Kromě naší čerstvě pražené, výběrové kávy u nás také najdete kvalitní čaje a čokolády. Pro přípravu kávy nabízíme automatické a pákové kávovary, mlýnky, dózy, šálky a sklenice na kávu, baristické doplňky, a další příslušenství. Provozujeme i vlastní školicí centrum, ve kterém pořádáme školení, workshopy a kávové kurzy. |  | 
| Kategorie: | Výběrová káva | 
|---|---|
| Světadíl: | Jižní Amerika | 
| Způsob přípravy: | French press, Filtr | 
| Země původu: | Colombia | 
| ? Acidita: | Vysoká | 
| ? Hořkost: | Nízká | 
| ? Sladkost: | Vysoká | 
| Zpracování: | Experimentální | 
Výpis hodnocení
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

 
 
                         
                         
                         
                         
                        
 
                                                                                                                                    
    
             
                                                                                                                                    
    
             
                                                                                                                                    
    
             
                                                                                                                                                                                    