Colombia Sebastián Ramiréz - Purple fruit 100% arabika zrnková káva

Nejnovější ovocnou infuzí v naší nabídce je Colombia infuzovaná fialovým ovocem, jako jsou tmavé hrozny a černý rybíz. 
222 gramů - 100% výběrová arabika.

Chuťový profil: Černý rybíz, tmavé hroznové víno, fialky, fialové Bonpari

Způsob přípravy:
Filtr
Acidita: 3/3 Sladkost: 3/3 Hořkost: 2/3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Dostupnost Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
1 799 Kč 399 Kč od 399 Kč 1 606 Kč bez DPH 356 Kč bez DPH od 356 Kč bez DPH
Colombia Sebastián Ramiréz - Purple fruit 100% arabika zrnková káva
TjXdOh 7
Tip Limitka

Zrnková káva Colombia Sebastián Ramiréz - Purple fruit

Taky jste v balíčku Bonparů hledali vždy ty fialové? V tomhle balíčku kávy tak chutnají všechna zrnka! Novinka od Sebastiana Ramiréze je fermentovaná s fialovým ovocem, jako je černý rybíz a tmavé hroznové víno. My se jí nemůžeme nabažit!

Chuťový profil: Černý rybíz, tmavé hroznové víno, fialky, fialové Bonpari
Zpracování: Karbonická macerace s fialovým ovocem
Odrůda: Caturra
Země/region: Kolumbie, El Eje Cafetero, Quindio
Pěstitel: Sebastián Ramiréz
Farma: Finca El Placer
Nadmořská výška: 1500 - 1744 m.n.m. 
Velikost farmy: 1000 ha
Importér: Chicas industry

Vhodná pro přípravu: V60, Chemex, French Press, Aeropress. Můžete vyzkoušet i na moka konvičce, ale opatrně! Moka konvička ještě více zvýrazní ovocné a kyselé chutě.

 

 

 

web_kava_maracuja_limited

Penerini coffee rodinná pražírna kávy

Zpracování kávy 

Vše začíná ručním sběrem, ze stromu se sbírají pouze zralé třešně. Následuje ponoření celých třešní do nádrží s vodou a odstraněním plovoucích třešní - tzv. flotes. Tím se zaručí, že proces fermentace podstoupí jen ty nejlepší třešně. Hned po sběru se třešně nechají anaerobně fermentovat v 200-litrových tancích po dobu 120 hodin při konstantní teplotě 18°C, k třešním se přidávají i vinné kvasinky. Následuje odslupkování kávy a pokračuje se karbonickou macerací po dobu 72 hodin (vstřikuje se oxid uhličitý). V této fázi se do tanků přidává fialové ovoce, jako hroznové víno, černý rybíz  + fruktóza. Na závěr probíhá finální kontrola a sušení kávy při teplotě 40 °C v sušičce. Fáze sušení probíhá po dobu přibližně 5 dnů, pomalu a kontrolovaně. Konečná fáze je balení do pytlů a stabilizace kávy, která trvá přibližně 15 dní.
Farma Finca El Placer patří Sebastiánu Ramírezovi, čtvrté generaci pěstitelů kávy. Rodinnou farmu vede více než deset let. Sebastián používá suché, promyté i polopromyté procesy zpracování kávy a všechny odrůdy procházejí karbonickou macerací. Na farmě se snaží minimalizovat spotřebu vody, takže od klasických promytých procesů se na farmě ustupuje. Ve své snaze maximalizovat chuťový potenciál každé odrůdy dělá Sebastián krok vpřed tím, že se snaží zachovat co největší část kávových třešní během fermentace.



O pražení kávy v naší pražírně

K pražení přistupujeme s respektem k práci, která stojí za produkcí kvalitních kávových zrn. Během pražení se snažíme co nejvíce rozvinout sladké i šťavnaté chutě, které v sobě přirozeně kvalitní, výběrové kávy mají.

Hlídat jemné nuance v chuti nám umožňuje především naše pražička Loring S7 Nighthawk, která využívá jako hlavní zdroj šíření tepelné energie konvekci, tedy horký vzduch. Pro dosažení konstantní chuti a kvality našich káv pražičku ovládáme manuálně.

Můžeme tak reagovat na to, co se s kávou právě děje: jak rychle stoupá její teplota, jaký je tzv. development time. To vše proto, abychom z kávy dostali to nejlepší a mohli vám nabídnout kávu, která opravdu chutná i nám. 

Výrobce: Penerini s.r.o.

Penerini coffee rodinná pražírna kávy

Často kladené dotazy

Kávu na filtr doporučujeme začít používat nejdříve po 7. dnech od data pražení. Na espresso ji klidně odležet ještě o něco déle. Předejdete tak nechtěným hořkým tónům. Chuťově nejvyváženější bude káva po přibližně třech týdnech od upražení.
Káva připravená z filtrované vody vždy chutná nejlépe. Purple fruit kolumbii nejlépe připravíte na filtru nebo ve french pressu, fantastická je i na cold brew. Doporučujeme použít 60 g kávy na 1 l vody. Nám chutná i na moka konvičce, ale opatrně! Je potřeba zde počítat s opravdu výraznou kyselostí.
Všechny naše kávy pražíme Brně - Králově poli na pražičce Loring S7 Nighthawk. Loring využívá jako hlavní zdroj šíření tepelné energie konvekci, tedy horký vzduch.
 
 

O Penerini coffee

Jsme rodinná firma z Brna, která propadla vůni čerstvě pražené kávy. Hledáme ta nejlepší kávová zrna, pražíme je, balíme a dodáme kamkoliv, kde si přejete mít a pít lahodnou výběrovou kávu. V Brně máme dvě vlastní pražírny kávy a provozujeme kamennou prodejnu.

Kromě nich je vám k dispozici tento online obchod, kde si nakoupíte čerstvou kávu a vše potřebné pro její přípravu i konzumaci. Ať už doma, v kanceláři nebo v kavárně. Kromě naší čerstvě pražené, výběrové kávy u nás také najdete kvalitní čaje a čokolády. Pro přípravu kávy nabízíme automatické a pákové kávovary, mlýnky, dózy, šálky a sklenice na kávu, baristické doplňky, a další příslušenství.

Provozujeme i vlastní školicí centrum, ve kterém pořádáme školení, workshopy a kávové kurzy.

Penerini coffee rodinná pražírna kávy
Kategorie: Výběrová káva
Světadíl: Jižní Amerika
Způsob přípravy: French press, Filtr
Země původu: Colombia
? Acidita: Vysoká
? Hořkost: Nízká
? Sladkost: Střední
Zpracování: Experimentální
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
LG Avatar autora | 15.8.2024
Naprostá pecka
5
P Avatar autora | 29.5.2024
Naprosto výborná! Ještě lepší než naše oblíbená bubblegum
P Avatar autora PENERINI s.r.o. (Administrátor) 4.6.2024
Děkujeme moc za recenzi. Tým Penerini

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Podobné produkty

pole s vránami
Hrnek EVA Van Gogh - pole s vránami 320 ml
Skladem (na prodejně v Brně) (>5 ks)
139 Kč
VG3