Costa Rica - Finca El Salitre 100% arabika zrnková káva

Naše nová nejoblíbenější naturálka na filtr!  Costa Rica , 100% výběrová arabika.

Chuťový profil: Višně, švestky, červené víno, borůvky

Způsob přípravy:
Filtr
Acidita: 2/3 Sladkost: 3/3 Hořkost: 1/3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Dostupnost Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
249 Kč 499 Kč 699 Kč 1 399 Kč od 249 Kč 222 Kč bez DPH 446 Kč bez DPH 624 Kč bez DPH 1 249 Kč bez DPH od 222 Kč bez DPH
Costa Rica - Finca El Salitre 100% arabika zrnková káva
CkSavy7Q
Novinka

Zrnková káva Costa Rica - 100% arabika

Tato výjimečná káva z farmy Finca El Salitre v Kostarice zaujme výrazným chuťovým profilem s tóny višní a červeného vína. Díky pečlivému zpracování v rodinném závodě Corazón de Jesús má plné tělo, jemnou fermentační komplexitu a šťavnatou ovocitost.

Chuťový profil: Višně, švestky, červené víno, borůvky
Zpracování: Naturální
Odrůda: Catuai
Země/region: Costa Rica, Brunca, Chirripo
Pěstitel/farma: Johnny Alvarado Abarca & family
Nadmořská výška: 1.300 m.n.m. 
Cuppingové skóre: 87 b.

Filtr roast - Vhodná pro přípravu V60, Chemex a jiných překapávačů, aeropress, french press.

 

 

dWHYbAzv

Penerini coffee rodinná pražírna kávy

Zpracování kávy

Tato káva byla vypěstována na farmě Finca El Salitre producentem Johnny Alvarado Abarca a zpracována v rodinném mikromlýně Corazón de Jesús, který od roku 2015 provozuje rodina Alvarado Fonseca.  Rychle se etabloval mezi špičku v regionu a některé jeho loty se probojovaly až do finále soutěže Cup of Excellence.

Zralé třešně jsou selektivně ručně sbírány a okamžitě transportovány na zpracování, kde se suší na vyvýšených postelích. Pravidelným obracením se zajišťuje rovnoměrné sušení, které trvá přibližně 10 až 20 dní v závislosti na podmínkách. Po usušení káva odpočívá po dobu cca 2 měsíců, než je vyloupaná a připravena na export. Corazón de Jesús je známý širokou škálou zpracovatelských metod – od fully washed až po honey a různé typy anaerobní fermentace.

 

O pražení kávy v naší pražírně

K pražení přistupujeme s respektem k práci, která stojí za produkcí kvalitních kávových zrn. Během pražení se snažíme co nejvíce rozvinout sladké i šťavnaté chutě, které v sobě přirozeně kvalitní, výběrové kávy mají.

Hlídat jemné nuance v chuti nám umožňuje především naše pražička Loring S7 Nighthawk, která využívá jako hlavní zdroj šíření tepelné energie konvekci, tedy horký vzduch. Pro dosažení konstantní chuti a kvality našich káv pražičku ovládáme manuálně.

Můžeme tak reagovat na to, co se s kávou právě děje: jak rychle stoupá její teplota, jaký je tzv. development time. To vše proto, abychom z kávy dostali to nejlepší a mohli vám nabídnout kávu, která opravdu chutná i nám. 

Penerini coffee rodinná pražírna kávy

Často kladené dotazy

Kávu na filtr doporučujeme začít používat nejdříve po 7. dnech od data pražení. Na espresso ji klidně odležet ještě o něco déle. Předejdete tak nechtěným hořkým tónům. Chuťově nejvyváženější bude káva po přibližně třech týdnech od upražení.
Káva připravená z filtrované vody vždy chutná nejlépe. Costa Ricu připravíte nejlépe na překapávačích nebo na french pressu. Doporučujeme používat 60 g kávy na 1 l vody.
Všechny naše kávy pražíme Brně - Králově poli na pražičce Loring S7 Nighthawk. Loring využívá jako hlavní zdroj šíření tepelné energie konvekci, tedy horký vzduch.
 
 

O Penerini coffee

Jsme rodinná firma z Brna, která propadla vůni čerstvě pražené kávy. Hledáme ta nejlepší kávová zrna, pražíme je, balíme a dodáme kamkoliv, kde si přejete mít a pít lahodnou výběrovou kávu. V Brně máme dvě vlastní pražírny kávy a provozujeme kamennou prodejnu.

Kromě nich je vám k dispozici tento online obchod, kde si nakoupíte čerstvou kávu a vše potřebné pro její přípravu i konzumaci. Ať už doma, v kanceláři nebo v kavárně. Kromě naší čerstvě pražené, výběrové kávy u nás také najdete kvalitní čaje a čokolády. Pro přípravu kávy nabízíme automatické a pákové kávovary, mlýnky, dózy, šálky a sklenice na kávu, baristické doplňky, a další příslušenství.

Provozujeme i vlastní školicí centrum, ve kterém pořádáme školení, workshopy a kávové kurzy.

Penerini coffee rodinná pražírna kávy
Kategorie: Výběrová káva
Světadíl: Střední Amerika
Způsob přípravy: French press, Filtr
Země původu: Costa Rica
? Acidita: Střední
? Hořkost: Nízká
? Sladkost: Vysoká
Zpracování: Naturální

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola