Costa Rica - Finca El Salitre 100% arabika zrnková káva
Naše nová nejoblíbenější naturálka na filtr! Costa Rica , 100% výběrová arabika.
Chuťový profil: Višně, švestky, červené víno, borůvky
| Způsob přípravy: |
|---|
|
Filtr
|
| Acidita: 2/3 | Sladkost: 3/3 | Hořkost: 1/3 |
|---|---|---|
|
|
|
|
Zrnková káva Costa Rica - 100% arabikaTato výjimečná káva z farmy Finca El Salitre v Kostarice zaujme výrazným chuťovým profilem s tóny višní a červeného vína. Díky pečlivému zpracování v rodinném závodě Corazón de Jesús má plné tělo, jemnou fermentační komplexitu a šťavnatou ovocitost. Chuťový profil: Višně, švestky, červené víno, borůvky Filtr roast - Vhodná pro přípravu V60, Chemex a jiných překapávačů, aeropress, french press. |
|
![]() |
Zpracování kávyTato káva byla vypěstována na farmě Finca El Salitre producentem Johnny Alvarado Abarca a zpracována v rodinném mikromlýně Corazón de Jesús, který od roku 2015 provozuje rodina Alvarado Fonseca. Rychle se etabloval mezi špičku v regionu a některé jeho loty se probojovaly až do finále soutěže Cup of Excellence. Zralé třešně jsou selektivně ručně sbírány a okamžitě transportovány na zpracování, kde se suší na vyvýšených postelích. Pravidelným obracením se zajišťuje rovnoměrné sušení, které trvá přibližně 10 až 20 dní v závislosti na podmínkách. Po usušení káva odpočívá po dobu cca 2 měsíců, než je vyloupaná a připravena na export. Corazón de Jesús je známý širokou škálou zpracovatelských metod – od fully washed až po honey a různé typy anaerobní fermentace.
|
O pražení kávy v naší pražírněK pražení přistupujeme s respektem k práci, která stojí za produkcí kvalitních kávových zrn. Během pražení se snažíme co nejvíce rozvinout sladké i šťavnaté chutě, které v sobě přirozeně kvalitní, výběrové kávy mají. Hlídat jemné nuance v chuti nám umožňuje především naše pražička Loring S7 Nighthawk, která využívá jako hlavní zdroj šíření tepelné energie konvekci, tedy horký vzduch. Pro dosažení konstantní chuti a kvality našich káv pražičku ovládáme manuálně. Můžeme tak reagovat na to, co se s kávou právě děje: jak rychle stoupá její teplota, jaký je tzv. development time. To vše proto, abychom z kávy dostali to nejlepší a mohli vám nabídnout kávu, která opravdu chutná i nám. |
![]() |
Často kladené dotazy Kávu na filtr doporučujeme začít používat nejdříve po 7. dnech od data pražení. Na espresso ji klidně odležet ještě o něco déle. Předejdete tak nechtěným hořkým tónům. Chuťově nejvyváženější bude káva po přibližně třech týdnech od upražení.
Káva připravená z filtrované vody vždy chutná nejlépe. Costa Ricu připravíte nejlépe na překapávačích nebo na french pressu. Doporučujeme používat 60 g kávy na 1 l vody.
Všechny naše kávy pražíme Brně - Králově poli na pražičce Loring S7 Nighthawk. Loring využívá jako hlavní zdroj šíření tepelné energie konvekci, tedy horký vzduch.
|
|
O Penerini coffeeJsme rodinná firma z Brna, která propadla vůni čerstvě pražené kávy. Hledáme ta nejlepší kávová zrna, pražíme je, balíme a dodáme kamkoliv, kde si přejete mít a pít lahodnou výběrovou kávu. V Brně máme dvě vlastní pražírny kávy a provozujeme kamennou prodejnu. Kromě nich je vám k dispozici tento online obchod, kde si nakoupíte čerstvou kávu a vše potřebné pro její přípravu i konzumaci. Ať už doma, v kanceláři nebo v kavárně. Kromě naší čerstvě pražené, výběrové kávy u nás také najdete kvalitní čaje a čokolády. Pro přípravu kávy nabízíme automatické a pákové kávovary, mlýnky, dózy, šálky a sklenice na kávu, baristické doplňky, a další příslušenství. Provozujeme i vlastní školicí centrum, ve kterém pořádáme školení, workshopy a kávové kurzy. |
![]() |
| Kategorie: | Výběrová káva |
|---|---|
| Světadíl: | Střední Amerika |
| Způsob přípravy: | French press, Filtr |
| Země původu: | Costa Rica |
| ? Acidita: | Střední |
| ? Hořkost: | Nízká |
| ? Sladkost: | Vysoká |
| Zpracování: | Naturální |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.



