Bezkofeinová káva 100% arabika zrnková káva - sugarcane
Výběrová 100% arabika - bezkofeinová Colombia zpracovaná šetrnou metodou Sugarcane.
Chuťový profil: Třtinový cukr, hořká čokoláda, mandle
Způsob přípravy: |
---|
Espresso
Filtr
|
Acidita: 2/3 | Sladkost: 1/3 | Hořkost: 3/3 |
---|---|---|
|
|
|
Zrnková bezkofeinová káva - 100% arabikaPokud si chcete vychutnat skvělý šálek kávy také ve večerních hodinách, nebo chcete snížit příjem kofeinu, naše bezkofeinová káva je pro Vás to pravé. Chuťový profil: Mandle, hořká čokoláda, třtinový cukr Vhodná pro všechny druhy příprav - omni roast |
|
Zpracování kávyKáva je zpracovaná šetrnou metodou Sugarcane, kdy se k vymývání kofeinu využívá pouze horká voda a ethylacetát (EA), který se získává fermentací melasy z cukrové třtiny a který funguje jako rozpouštědlo. Celý proces je tak čistě přírodní a káva je tedy vhodná i pro těhotné a kojící ženy. Nejprve se káva napaří horkou vodou, aby nabobtnala, změkla a mohlo tak dojít k hydrolýze kofeinu. Káva se následně několikrát namočí do roztoku ethylacetátu. Jakmile je vymývání ukončeno, párou se z kávy očistí zbytky ethylacetátu. Následně je potřeba kávu vysušit na výslednou vlhkost 11-12% v sušících bubnech. Importérská firma Sucafina a její projekt bezkofeinové kávy Tumbaga je zaměřen na vysokou kvalitu vstupních surovin. K procesu zpracování jsou vybírány pouze čerstvé kávy s velmi výrazným tělem, nízkou kyselostí a výraznou sladkostí. Proces dekofeinace totiž hořkost i sladkost zjemní. |
O pražení kávy v naší pražírněK pražení přistupujeme s respektem k práci, která stojí za produkcí kvalitních kávových zrn. Během pražení se snažíme co nejvíce rozvinout sladké i šťavnaté chutě, které v sobě přirozeně kvalitní, výběrové kávy mají. Hlídat jemné nuance v chuti nám umožňuje především naše pražička Loring S7 Nighthawk, která využívá jako hlavní zdroj šíření tepelné energie konvekci, tedy horký vzduch. Pro dosažení konstantní chuti a kvality našich káv pražičku ovládáme manuálně. Můžeme tak reagovat na to, co se s kávou právě děje: jak rychle stoupá její teplota, jaký je tzv. development time. To vše proto, abychom z kávy dostali to nejlepší a mohli vám nabídnout kávu, která opravdu chutná i nám. |
|
Často kladené dotazyKávu na filtr doporučujeme začít používat nejdříve po 7. dnech od data pražení. Na espresso ji klidně odležet ještě o něco déle. Předejdete tak nechtěným hořkým tónům. Chuťově nejvyváženější bude káva po přibližně třech týdnech od upražení.
Bezkofeinová Colombia je určena pro všechny druhy příprav. Na filtr nebo french press používáme 60 g kávy na 1 l vody. Na espresso používáme recept 18 g in/42 g out. Káva připravená z filtrované vody vždy chutná nejlépe.
Všechny naše kávy pražíme Brně - Králově poli na pražičce Loring S7 Nighthawk. Loring využívá jako hlavní zdroj šíření tepelné energie konvekci, tedy horký vzduch.
|
O Penerini coffeeJsme rodinná firma z Brna, která propadla vůni čerstvě pražené kávy. Hledáme ta nejlepší kávová zrna, pražíme je, balíme a dodáme kamkoliv, kde si přejete mít a pít lahodnou výběrovou kávu. V Brně máme dvě vlastní pražírny kávy a provozujeme kamennou prodejnu. Kromě nich je vám k dispozici tento online obchod, kde si nakoupíte čerstvou kávu a vše potřebné pro její přípravu i konzumaci. Ať už doma, v kanceláři nebo v kavárně. Kromě naší čerstvě pražené, výběrové kávy u nás také najdete kvalitní čaje a čokolády. Pro přípravu kávy nabízíme automatické a pákové kávovary, mlýnky, dózy, šálky a sklenice na kávu, baristické doplňky, a další příslušenství. Provozujeme i vlastní školicí centrum, ve kterém pořádáme školení, workshopy a kávové kurzy. |
Kategorie: | Čerstvě pražená výběrová káva |
---|---|
Světadíl: | Jižní Amerika |
Způsob přípravy: | Espresso, French press, Filtr, Mokka |
Země původu: | Brazílie |
? Acidita: | Střední |
? Hořkost: | Vysoká |
? Sladkost: | Nízká |
Zpracování: | Sugarcane, Promyté |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.