Směs odrůd odrůd yellow a red catuaí, Icatu, Catucai, Topázio a IBC12 je zpracována klasickou suchou metodou.
Brazilia Rafael Vinhal 100% arabika zrnková káva
Výběrová 100% arabika - blend odrůd yellow a red catuaí, Icatu, Catucai, Topázio a IBC12 je zpracován klasickou suchou metodou.
Chuťový profil: Mrkvový dort, perníček
Způsob přípravy: |
---|
Espresso
Filtr
|
Acidita: 2/3 | Sladkost: 1/3 | Hořkost: 3/3 |
---|---|---|
|
|
|
Zrnková káva Brazil Rafael Vinhal - 100% arabikaChuťový profil: Mrkvový dort, perníček Vhodná pro: Espresso, moka konvička, french press |
|
Zpracování kávyVinhalovi od roku 2007 pěstují výběrovou kávu a od roku 2022 se víc soustředí na kvalitu a certifikaci kávy. Tento lot odkazuje na dlouholetou tradici produkce kávy na rodinné farmě Vinhal Cafés Artesanais. Směs odrůd yellow a red catuaí, Icatu, Catucai, Topázio a IBC12 je zpracována klasickou suchou metodou. Celé kávové třešně jsou po sběru rozprostřeny na betonová pátia a sušena na přímém slunci. Samozřejmostí je pravidelné obracení. Až po usušení se ze zrn odstraňuje kávová slupka a zrna se dále zpracovávají na export. Rafael Vinhal je nejstarší syn Alfonsa a Marcélie, který odstartoval třetí generaci farmářů na této rodinné farmě. Rafael je odpovědný za komerční rozvoj farmy a značky Vinhal. Nikdy předtím neexportoval přímo a nyní je to jeden z jeho hlavních projektů. Brazílie funguje hlavně na bázi kávového monopolu a výkupních kooperativ, přímý obchod je tady zatím novinkou. Rafael patří do generace farmářů, která se zajímá, kam jejich káva doputuje, které pražírny s jejich kávou pracují a jaký je konečný produkt jejich několikaměsíční dřiny. Výběrovou kávu pěstují od roku 2007. |
O pražení kávy v naší pražírněK pražení přistupujeme s respektem k práci, která stojí za produkcí kvalitních kávových zrn. Během pražení se snažíme co nejvíce rozvinout sladké i šťavnaté chutě, které v sobě přirozeně kvalitní, výběrové kávy mají. Hlídat jemné nuance v chuti nám umožňuje především naše pražička Loring S7 Nighthawk, která využívá jako hlavní zdroj šíření tepelné energie konvekci, tedy horký vzduch. Pro dosažení konstantní chuti a kvality našich káv pražičku ovládáme manuálně. Můžeme tak reagovat na to, co se s kávou právě děje: jak rychle stoupá její teplota, jaký je tzv. development time. To vše proto, abychom z kávy dostali to nejlepší a mohli vám nabídnout kávu, která opravdu chutná i nám. |
|
Často kladené dotazy Kávu na filtr doporučujeme začít používat nejdříve po 7. dnech od data pražení. Na espresso ji klidně odležet ještě o něco déle. Předejdete tak nechtěným hořkým tónům. Chuťově nejvyváženější bude káva po přibližně třech týdnech od upražení.
Brazil Rafael Vinhal chutná skvěle na espressu, moka konvičce a na french pressu. Na frech press doporučujeme používat 60 g kávy na 1 l vody. Na espresso používáme recept 18 g in/40 g out. Káva připravená z filtrované vody vždy chutná nejlépe.
Všechny naše kávy pražíme Brně - Králově poli na pražičce Loring S7 Nighthawk. Loring využívá jako hlavní zdroj šíření tepelné energie konvekci, tedy horký vzduch.
|
O Penerini coffeeJsme rodinná firma z Brna, která propadla vůni čerstvě pražené kávy. Hledáme ta nejlepší kávová zrna, pražíme je, balíme a dodáme kamkoliv, kde si přejete mít a pít lahodnou výběrovou kávu. V Brně máme dvě vlastní pražírny kávy a provozujeme kamennou prodejnu. Kromě nich je vám k dispozici tento online obchod, kde si nakoupíte čerstvou kávu a vše potřebné pro její přípravu i konzumaci. Ať už doma, v kanceláři nebo v kavárně. Kromě naší čerstvě pražené, výběrové kávy u nás také najdete kvalitní čaje a čokolády. Pro přípravu kávy nabízíme automatické a pákové kávovary, mlýnky, dózy, šálky a sklenice na kávu, baristické doplňky, a další příslušenství. Provozujeme i vlastní školicí centrum, ve kterém pořádáme školení, workshopy a kávové kurzy. |
Kategorie: | Čerstvě pražená výběrová káva |
---|---|
Světadíl: | Jižní Amerika |
Způsob přípravy: | Espresso, French press, Mokka |
Země původu: | Brazílie |
? Acidita: | Střední |
? Hořkost: | Vysoká |
? Sladkost: | Nízká |
Zpracování: | Naturální |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.