Brazilia Rafael Vinhal 100% arabika zrnková káva
Káva je vhodná na přípravu espressa či filtrované kávy.
Čerstvě pražená, výběrová káva.
Penerini coffee roastery
Chuťový profil: Mrkvový dort, perníček
Země: Brazil
Region: Cerrado Mineiro, Minas Gerais
Farma: Fazenda Estrela a Fazenda Recanto
Vlastník: Rafael Vinhal
Nadmořská výška: 980 - 2500 m.n.m.
Odrůda: Yellow a Red catuaí, Icatu, Catucai, Topázio a IBC12
Zpracování: Naturální
Vhodná na přípravu: Espresso, Mokka konvička, French Press
Importér: Chicas industry
Doporučená příprava:
- množství kávy: 19 g (double)
- teplota vody: 90 - 94 °C
- Výsledná váha nápoje: 42 g (double)
- Extrakce: 30 vteřin
Vinhalovi od roku 2007 pěstují výběrovou kávu a od tohoto roku se víc soustředí na kvalitu a certifikaci kávy. Tento lot odkazuje na dlouholetou tradici s produkcí kávy na rodinné farmě Vinhal Cafés Artesanais. Směs odrůd yellow a red catuaí, Icatu, Catucai, Topázio a IBC12 je zpracována klasickou suchou metodou. Tedy, zrna jsou po sběru ve slupce rozprostřena na betonová pátia a sušena na přímém slunci. Samozřejmostí je pravidelné obracení. Až po usušení se ze zrn odstraňuje kávová slupka a zrna se dále zpracovávají na export.
Vinhalovi pěstují kávu na farmách Fazenda Estrela a Fazenda Recanto, dvou nemovitostech v Serra do Salitre v oblasti Cerrado Mineiro. V průběhu let získali certifikaci Rainforest Alliance, 4C a Certifica Minas a přijali ty nejlepší postupy v souladu se zásadami udržitelnosti a respektu k lidem a životnímu prostředí. Jsou také členy brazilské asociace výběrové kávy (BSCA).
Kategorie: | Čerstvě pražená výběrová káva |
---|---|
Světadíl: | Jižní Amerika |
Způsob přípravy: | Espresso, French press, Mokka |
Země původu: | Brazílie |
Chuť: | čokoládová |
Stupeň pražení: | Střední (medium) |
Metoda zpracování: | Naturální |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.