Kenya Murarandia Muranga AB 100% arabika zrnková káva
Výrazně ovocná, výběrová, 100% arabika z Keni, zpracovaná klasickou promytou metodou.
Chuťový profil: Krvavý pomeranč, černý rybíz, borůvky
| Způsob přípravy: |
|---|
|
Espresso
Filtr
|
| Acidita: 3/3 | Sladkost: 3/3 | Hořkost: 1/3 |
|---|---|---|
|
|
|
|
Zrnková káva Kenya Murarandia Muranga AB - 100% arabikaKenya Murarandia Muranga AB je výrazně ovocná, plná citrusů a bobulového ovoce na filtru i na espressu! Káva je v Keni tříděna podle velikosti zrn. Označení AB znamená, že zrna mají velikost mezi screen size 15 a 18, tedy přibližně 6 až 7 mm v průměru. Chuťový profil: Krvavý pomeranč, černý rybíz, borůvky Vhodná pro všechny druhy příprav - omni roast |
|
![]() |
Zpracování kávyTato káva pochází ze zpracovatelské stanice Murarandia Factory, která byla založena v roce 1997 a je provozována družstvem New Murarandia Farmers Cooperative Society. Kávu sem dodává více než 650 drobných farmářů z oblasti Muranga, kteří pěstují odrůdy SL28, SL34, Ruiru 11 a Batian na malých zahradách o rozloze méně než 1 hektar. |
O pražení kávy v naší pražírněK pražení přistupujeme s respektem k práci, která stojí za produkcí kvalitních kávových zrn. Během pražení se snažíme co nejvíce rozvinout sladké i šťavnaté chutě, které v sobě přirozeně kvalitní, výběrové kávy mají. Hlídat jemné nuance v chuti nám umožňuje především naše pražička Loring S7 Nighthawk, která využívá jako hlavní zdroj šíření tepelné energie konvekci, tedy horký vzduch. Pro dosažení konstantní chuti a kvality našich káv pražičku ovládáme manuálně. Můžeme tak reagovat na to, co se s kávou právě děje: jak rychle stoupá její teplota, jaký je tzv. development time. To vše proto, abychom z kávy dostali to nejlepší a mohli vám nabídnout kávu, která opravdu chutná i nám. |
![]() |
Často kladené dotazy Kávu na filtr doporučujeme začít používat nejdříve po 7. dnech od data pražení. Na espresso ji klidně odležet ještě o něco déle. Předejdete tak nechtěným hořkým tónům. Chuťově nejvyváženější bude káva po přibližně třech týdnech od upražení.
Káva připravená z filtrované vody vždy chutná nejlépe. Ethiopia Halo Beriti funguje skvěle na všech přípravách. Na filtrovanou kávu doporučujeme používat 60 g kávy na 1 l vody. Na espresso používáme recept 20 g in/40 g out.
Všechny naše kávy pražíme Brně - Králově poli na pražičce Loring S7 Nighthawk. Loring využívá jako hlavní zdroj šíření tepelné energie konvekci, tedy horký vzduch.
|
|
O Penerini coffeeJsme rodinná firma z Brna, která propadla vůni čerstvě pražené kávy. Hledáme ta nejlepší kávová zrna, pražíme je, balíme a dodáme kamkoliv, kde si přejete mít a pít lahodnou výběrovou kávu. V Brně máme dvě vlastní pražírny kávy a provozujeme kamennou prodejnu. Kromě nich je vám k dispozici tento online obchod, kde si nakoupíte čerstvou kávu a vše potřebné pro její přípravu i konzumaci. Ať už doma, v kanceláři nebo v kavárně. Kromě naší čerstvě pražené, výběrové kávy u nás také najdete kvalitní čaje a čokolády. Pro přípravu kávy nabízíme automatické a pákové kávovary, mlýnky, dózy, šálky a sklenice na kávu, baristické doplňky, a další příslušenství. Provozujeme i vlastní školicí centrum, ve kterém pořádáme školení, workshopy a kávové kurzy. |
![]() |
Výpis hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.



