Colombia César Lopéz - Bubble gum ESPRESSO ROAST 100% arabika zrnková káva

Espresso, které chutná jako červené hroznové víno. Naše nová závislost. 

Chuťový profil: Červené hroznové víno, růžová Hubba bubba, aroma santalového dřeva

Způsob přípravy:
Espresso
Acidita: 2/3 Sladkost: 3/3 Hořkost: 1/3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Dostupnost Skladem (>5 kg) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
1 799 Kč 399 Kč od 399 Kč 1 606 Kč bez DPH 356 Kč bez DPH od 356 Kč bez DPH 1,80 Kč / 1 g 1,80 Kč / 1 g
Colombia César Lopéz - Bubble gum ESPRESSO ROAST 100% arabika zrnková káva
4ClPasEk
Novinka 20% sleva s kódem "tydenkavy"

Zrnková káva Colombia César Lopéz Bubble gum- 100% arabika

Tahle káva je takový malý výlet do dětství. Výrazně sladká chuť je podpořena fermentací kávy společně s červeným hroznovým vínem. Ve vůni pak káva připomíná santalové dřevo a růžovou žvýkačku Hubba Bubba, což z ní dělá jednu z nejzajímavějších káv, jaké jsme kdy ochutnali a jsme moc rádi, že ji můžeme dát ochutnat i Vám!

 

Chuťový profil: Červené hroznové víno, růžová Hubba bubba, aroma santalového dřeva
Zpracování: Anaerobní fermentace s červeným hroznovým vínem
Odrůda: Cenicafe
Země/region: Kolumbie, osada Filo de Chiyurco města Pitalíto, oblast Huila
Pěstitel:  César Lopéz a Edier Perdomo
Farma: Finca Bela Vista
Nadmořská výška: 1700 m.n.m. 
Velikost farmy: 4 ha
Importér: Chicas industry

Vhodná pro přípravu: Espresso, moka konvička

 

 

web_kava_bubblegum_limited

Penerini coffee rodinná pražírna kávy

Zpracování kávy

César Lopéz je uznávaný díky svým vědomostem ohledně fermentací. César a Ediér jsou v této spolupráci spíše jako parťáci a každý z nich má svoji úlohu. Edier vypěstuje a sklidí výběrové třešně a César je zpracuje do výběrového zrna. Vše začíná ručním sběrem třešní, které mají barvu “color UVA”, v překladu barva červeného hroznového vína. Třešně se po dobu 36 hodin nechají fermentovat v pytlích při teplotě 18°C. Následuje fermentace v sudech po dobu 80 hodin, společně s červeným hroznovým vínem a kvasnicemi Sacharomyces. Dále se káva tradičně promyje a suší po dobu 25 dní. Stabilizace kávy trvá 15 dní.
Finca Buena Vista se nachází 7 km od většího města Pitalito v profláklé kávové oblasti Huila. Leží v nadmořské výšce 1770 m n. m., je to polosvah s mimořádným výhledem. Půda je úrodná a obsahuje velké množství organické hmoty, rodina se o farmu velmi hezky stará a s tím je spojené i organické pěstování kávy a správné vyživování půdy. Pravidelně půdu organicky mineralizují, to dodává stromům vitalitu a sílu, a navíc kvalitu kávového šálku. Farma má sušárnu, zpracovatelský závod, ubytovací prostory pro pracovníky.

 

O pražení kávy v naší pražírně

K pražení přistupujeme s respektem k práci, která stojí za produkcí kvalitních kávových zrn. Během pražení se snažíme co nejvíce rozvinout sladké i šťavnaté chutě, které v sobě přirozeně kvalitní, výběrové kávy mají.

Hlídat jemné nuance v chuti nám umožňuje především naše pražička Loring S7 Nighthawk, která využívá jako hlavní zdroj šíření tepelné energie konvekci, tedy horký vzduch. Pro dosažení konstantní chuti a kvality našich káv pražičku ovládáme manuálně.

Můžeme tak reagovat na to, co se s kávou právě děje: jak rychle stoupá její teplota, jaký je tzv. development time. To vše proto, abychom z kávy dostali to nejlepší a mohli vám nabídnout kávu, která opravdu chutná i nám. 
Výrobce: Penerini s.r.o.

Penerini coffee rodinná pražírna kávy

Často kladené dotazy

Kávu na filtr doporučujeme začít používat nejdříve po 7. dnech od data pražení. Na espresso ji klidně odležet ještě o něco déle. Předejdete tak nechtěným hořkým tónům. Chuťově nejvyváženější bude káva po přibližně třech týdnech od upražení.
Colombii Bubble gum nejlépe připravíte na filtru nebo ve french pressu. Fantastická je taky na cold brew. Doporučujeme použít 60 g kávy na 1 l vody. Káva připravená z filtrované vody vždy chutná nejlépe.
Všechny naše kávy pražíme Brně - Králově poli na pražičce Loring S7 Nighthawk. Loring využívá jako hlavní zdroj šíření tepelné energie konvekci, tedy horký vzduch.
 
 

O Penerini coffee

Jsme rodinná firma z Brna, která propadla vůni čerstvě pražené kávy. Hledáme ta nejlepší kávová zrna, pražíme je, balíme a dodáme kamkoliv, kde si přejete mít a pít lahodnou výběrovou kávu. V Brně máme dvě vlastní pražírny kávy a provozujeme kamennou prodejnu.

Kromě nich je vám k dispozici tento online obchod, kde si nakoupíte čerstvou kávu a vše potřebné pro její přípravu i konzumaci. Ať už doma, v kanceláři nebo v kavárně. Kromě naší čerstvě pražené, výběrové kávy u nás také najdete kvalitní čaje a čokolády. Pro přípravu kávy nabízíme automatické a pákové kávovary, mlýnky, dózy, šálky a sklenice na kávu, baristické doplňky, a další příslušenství.

Provozujeme i vlastní školicí centrum, ve kterém pořádáme školení, workshopy a kávové kurzy.

Penerini coffee rodinná pražírna kávy
Kategorie: Výběrová káva
Světadíl: Jižní Amerika
Způsob přípravy: French press, Filtr
Země původu: Colombia
? Acidita: Nízká
? Hořkost: Nízká
? Sladkost: Vysoká
Zpracování: Experimentální

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Diskuze

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Podobné produkty

pole s vránami
Hrnek EVA Van Gogh - pole s vránami 320 ml
Skladem (na prodejně v Brně) (5 ks)
139 Kč
VG3