Colombia Sebastián Ramiréz - Hops 100% arabika zrnková káva
Chuťový profil: citrónová tráva, limetky, IPA
Způsob přípravy: |
---|
Filtr
|
Acidita: 3/3 | Sladkost: 2/3 | Hořkost: 1/3 | |
---|---|---|---|
|
|
|
Zrnková káva Colombia Sebastián Ramiréz - HopsSebastián Ramiréz je velkým fanouškem craftových pivovarů. Proto se rozhodl vytvořit kávu, která mu bude připomínat jeho oblíbený pivní styl: Indian Pale Ale. Neočekávejte tedy chutě typické pro české ležáky, ale naopak citrusové a svěží tóny chmele Galaxy! Chuťový profil: Citrónová tráva, limetky, IPA Vhodná pro přípravu: V60, Chemex, French Press, Aeropress. |
|
Zpracování kávyVše začíná ručním sběrem, ze stromu se sbírají pouze zralé třešně. Následuje ponoření celých třešní do nádrží s vodou a odstraněním plovoucích třešní - tzv. flotes. Tím se zaručí, že proces fermentace podstoupí jen ty nejlepší třešně. Hned po sběru se třešně nechají anaerobně fermentovat v 200-litrových tancích po dobu 100 hodin při konstantní teplotě 18°C. Následuje odslupkování kávy a opět anaerobní fermentací společně s chmelem Galaxy po dobu 100 hodin. Na závěr probíhá finální kontrola a sušení kávy při teplotě 40 °C v sušičce. Fáze sušení probíhá po dobu přibližně 5 dnů, pomalu a kontrolovaně. Konečná fáze je balení do pytlů a stabilizace kávy, která trvá přibližně 15 dní. |
O pražení kávy v naší pražírněK pražení přistupujeme s respektem k práci, která stojí za produkcí kvalitních kávových zrn. Během pražení se snažíme co nejvíce rozvinout sladké i šťavnaté chutě, které v sobě přirozeně kvalitní, výběrové kávy mají. Hlídat jemné nuance v chuti nám umožňuje především naše pražička Loring S7 Nighthawk, která využívá jako hlavní zdroj šíření tepelné energie konvekci, tedy horký vzduch. Pro dosažení konstantní chuti a kvality našich káv pražičku ovládáme manuálně. Můžeme tak reagovat na to, co se s kávou právě děje: jak rychle stoupá její teplota, jaký je tzv. development time. To vše proto, abychom z kávy dostali to nejlepší a mohli vám nabídnout kávu, která opravdu chutná i nám. Výrobce: Penerini s.r.o. |
|
Často kladené dotazy Kávu na filtr doporučujeme začít používat nejdříve po 7. dnech od data pražení. Na espresso ji klidně odležet ještě o něco déle. Předejdete tak nechtěným hořkým tónům. Chuťově nejvyváženější bude káva po přibližně třech týdnech od upražení.
Káva připravená z filtrované vody vždy chutná nejlépe. Kolumbii Hops si nejlépe připravíte na filtru nebo ve french pressu, fantastická je i na cold brew. Doporučujeme použít 60 g kávy na 1 l vody.
Všechny naše kávy pražíme Brně - Králově poli na pražičce Loring S7 Nighthawk. Loring využívá jako hlavní zdroj šíření tepelné energie konvekci, tedy horký vzduch.
|
O Penerini coffeeJsme rodinná firma z Brna, která propadla vůni čerstvě pražené kávy. Hledáme ta nejlepší kávová zrna, pražíme je, balíme a dodáme kamkoliv, kde si přejete mít a pít lahodnou výběrovou kávu. V Brně máme dvě vlastní pražírny kávy a provozujeme kamennou prodejnu. Kromě nich je vám k dispozici tento online obchod, kde si nakoupíte čerstvou kávu a vše potřebné pro její přípravu i konzumaci. Ať už doma, v kanceláři nebo v kavárně. Kromě naší čerstvě pražené, výběrové kávy u nás také najdete kvalitní čaje a čokolády. Pro přípravu kávy nabízíme automatické a pákové kávovary, mlýnky, dózy, šálky a sklenice na kávu, baristické doplňky, a další příslušenství. Provozujeme i vlastní školicí centrum, ve kterém pořádáme školení, workshopy a kávové kurzy. |
Kategorie: | Výběrová káva |
---|---|
Světadíl: | Jižní Amerika |
Způsob přípravy: | French press, Filtr |
Země původu: | Colombia |
? Acidita: | Vysoká |
? Hořkost: | Nízká |
? Sladkost: | Vysoká |
Zpracování: | Experimentální |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.