Colombia Sebastián Ramiréz - Red Fruit - Strawberry 100% arabika zrnková káva

Colombia fermetnovaná s jahodami 222 gramů - 100% výběrová arabika.

Chuťový profil: Jahody, maliny, bílá čokoláda

Způsob přípravy:
Filtr
Acidita: 3/3 Sladkost: 3/3 Hořkost: 1/3
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Dostupnost Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
1 949 Kč 449 Kč od 449 Kč 1 740 Kč bez DPH 401 Kč bez DPH od 401 Kč bez DPH
Colombia Sebastián Ramiréz - Red Fruit - Strawberry 100% arabika zrnková káva
Colombia Sebastián Ramiréz - Red Fruit - Strawberry 100% arabika zrnková káva
Novinka

Zrnková káva Colombia Sebastián Ramiréz - Red Fruit

 Připadá vám tahle káva povědomá? Není divu! V naší nabídce se už jednou objevila, ale v bezkofeinové verzi. Tentokrát se vrací se vší parádou, tedy i s naší denní dávkou kofeinu!

Chuťový profil: Jahody, maliny, bílá čokoláda
Zpracování: Karbonická macerace s jahodami a brusinkami
Odrůda: Pink Bourbon
Země/region: Kolumbie, El Eje Cafetero, Quindio
Pěstitel: Sebastián Ramiréz
Farma: Finca El Placer
Nadmořská výška: 1500 - 1744 m.n.m. 
Velikost farmy: 1000 ha
Importér: Chicas industry

Vhodná pro přípravu: V60, Chemex, French Press, Aeropress. Můžete vyzkoušet i na moka konvičce, ale opatrně! Moka konvička ještě více zvýrazní ovocitost kávy.

 

 

 

web_kava_maracuja_limited

Penerini coffee rodinná pražírna kávy

Zpracování kávy 

Vše začíná ručním sběrem, ze stromu se sbírají pouze zralé třešně. Následuje ponoření celých třešní do nádrží s vodou a odstraněním plovoucích třešní - tzv. flotes. Tím se zaručí, že proces fermentace podstoupí jen ty nejlepší třešně. Hned po sběru se třešně nechají anaerobně fermentovat v 200-litrových tancích po dobu 120 hodin při konstantní teplotě 18°C, k třešním se přidávají i vinné kvasinky. Následuje odslupkování kávy a pokračuje se karbonickou macerací po dobu 72 hodin (vstřikuje se oxid uhličitý). V této fázi se do tanků přidávají sušené jahody a brusinky + fruktóza. Na závěr probíhá finální kontrola a sušení kávy při teplotě 40 °C v sušičce. Fáze sušení probíhá po dobu přibližně 5 dnů, pomalu a kontrolovaně. Konečná fáze je balení do pytlů a stabilizace kávy, která trvá přibližně 15 dní.
Farma Finca El Placer patří Sebastiánu Ramírezovi, čtvrté generaci pěstitelů kávy. Rodinnou farmu vede více než deset let. Sebastián používá suché, promyté i polopromyté procesy zpracování kávy a všechny odrůdy procházejí karbonickou macerací. Na farmě se snaží minimalizovat spotřebu vody, takže od klasických promytých procesů se na farmě ustupuje. Ve své snaze maximalizovat chuťový potenciál každé odrůdy dělá Sebastián krok vpřed tím, že se snaží zachovat co největší část kávových třešní během fermentace.



O pražení kávy v naší pražírně

K pražení přistupujeme s respektem k práci, která stojí za produkcí kvalitních kávových zrn. Během pražení se snažíme co nejvíce rozvinout sladké i šťavnaté chutě, které v sobě přirozeně kvalitní, výběrové kávy mají.

Hlídat jemné nuance v chuti nám umožňuje především naše pražička Loring S7 Nighthawk, která využívá jako hlavní zdroj šíření tepelné energie konvekci, tedy horký vzduch. Pro dosažení konstantní chuti a kvality našich káv pražičku ovládáme manuálně.

Můžeme tak reagovat na to, co se s kávou právě děje: jak rychle stoupá její teplota, jaký je tzv. development time. To vše proto, abychom z kávy dostali to nejlepší a mohli vám nabídnout kávu, která opravdu chutná i nám. 

Výrobce: Penerini s.r.o.

Penerini coffee rodinná pražírna kávy

Často kladené dotazy

Kávu na filtr doporučujeme začít používat nejdříve po 7. dnech od data pražení. Na espresso ji klidně odležet ještě o něco déle. Předejdete tak nechtěným hořkým tónům. Chuťově nejvyváženější bude káva po přibližně třech týdnech od upražení.
Káva připravená z filtrované vody vždy chutná nejlépe. Jahodovou kolumbii nejlépe připravíte na filtru nebo ve french pressu, fantastická je i na cold brew. Doporučujeme použít 60 g kávy na 1 l vody. 
Všechny naše kávy pražíme Brně - Králově poli na pražičce Loring S7 Nighthawk. Loring využívá jako hlavní zdroj šíření tepelné energie konvekci, tedy horký vzduch.
 
 

O Penerini coffee

Jsme rodinná firma z Brna, která propadla vůni čerstvě pražené kávy. Hledáme ta nejlepší kávová zrna, pražíme je, balíme a dodáme kamkoliv, kde si přejete mít a pít lahodnou výběrovou kávu. V Brně máme dvě vlastní pražírny kávy a provozujeme kamennou prodejnu.

Kromě nich je vám k dispozici tento online obchod, kde si nakoupíte čerstvou kávu a vše potřebné pro její přípravu i konzumaci. Ať už doma, v kanceláři nebo v kavárně. Kromě naší čerstvě pražené, výběrové kávy u nás také najdete kvalitní čaje a čokolády. Pro přípravu kávy nabízíme automatické a pákové kávovary, mlýnky, dózy, šálky a sklenice na kávu, baristické doplňky, a další příslušenství.

Provozujeme i vlastní školicí centrum, ve kterém pořádáme školení, workshopy a kávové kurzy.

Penerini coffee rodinná pražírna kávy

 

Kategorie: Výběrová káva
Světadíl: Jižní Amerika
Způsob přípravy: French press, Filtr
Země původu: Colombia
? Acidita: Vysoká
? Hořkost: Nízká
? Sladkost: Střední
Zpracování: Experimentální

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Podobné produkty