Guatemala Palo Blanco 100% arabika zrnková káva

Čerstvě pražená, výběrová kávy. Guatemala Palo Blanco je vhodná pro přípravu filtrované kávy
 

Penerini coffee roastery

Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Dostupnost Skladem (na prodejně v Brně) (> 5 ks) Skladem (na prodejně v Brně) (> 5 ks) Skladem (na prodejně v Brně) (> 5 ks) Skladem (na prodejně v Brně) (> 5 ks) Zvolte variantu
269 Kč 539 Kč 749 Kč 1 499 Kč od 269 Kč 234 Kč bez DPH 469 Kč bez DPH 651 Kč bez DPH 1 303 Kč bez DPH od 234 Kč bez DPH
Guatemala Palo Blanco 100% arabika zrnková káva
Guatemala Palo Blanco 100% arabika zrnková káva
Novinka
Země/region: Guatemala, Huehuetango
 
Město: Aldea Chichinabaj, La Democracia
 
Pěstitel: Ivan Federico Ovalle Altuve

Farma: Finca Palo Blanco
 
Nadmořská výška: 1.500 - 1.950 m. n. m.
 
Grade:  SHB EP
 
Zpracování: Naturální
 
Odrůda: Catuai, Caturra
 
Chuťový profil: Jablka v karamelu, hroznové víno
 
Cuppingové skóre: 87 bodů
 
Vhodná pro přípravu: Překapávače, Aeropress, French Press
 

 

 
Popis:
 
Farmář Ivan Ovalle se zaměřuje na pěstování vysoce kvalitní a ekologicky šetrné kávy. Využívá své vzdělání aby co nejvíce optimalizoval využití vody, snížil spotřebu vody a aby zajistil, že při sklizni se budou sbírat pouze třešně s nejvyšším obsahem cukru. Farma má celkem 60 hektarů, káva se pěstuje na 50 hektarech.
Káva z Palo Blanco je organická, což znamená, že byla pěstována bez jakýchkoliv umělých postřiků a hnojiv. Během sklizně je využívána analýza cukernatosti, aby byl určen nejlepší moment zralosti. Káva je pak sklízena selektivně ve správném momentu zralosti. Následně se suší po dobu 3-4 dnů na slunci, kde je často otáčena a ručně přebírána, aby se k dalšímu zpracování dostaly jen ty nejkvalitnější třešně. Následně se káva přesune do fóliových skleníků, kde schne dalších 13 - 15 dní. 
Označení kávy SHB (Strictly hard bean) specifikuje nadmořskou výšku, kde káva byla pěstována. Označení kávy SHB dostanou pouze kávy pěstované v nadmořské výšce 1.200 m. n. m. a výš. Ve vyšších polohách, kde je nižší teplota vzduchu, káva dozrává pomaleji a zrno má vyšší hustotu.
 
Kategorie: Výběrová káva
Světadíl: Jižní Amerika
Způsob přípravy: Automatický kávovar, Espresso, French press, Mokka
Země původu: Kolumbie
Chuť: čokoládová, ovocná - švestky
Stupeň pražení: Střední (medium)
Metoda zpracování: washed

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
K Avatar autora | 11.4.2022
Tahle káva mě vystřelila na měsíc. TOP
P Avatar autora PENERINI s.r.o. (Administrátor) 11.4.2022
Děkujeme moc za recenzi. Tým Penerini

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení