Guatemala Palo Blanco - Filtr Roast 100% arabika zrnková káva

Ani hořká, ani kyselá. Hlavně čokoládově sladká, taková je Guatemala Palo Blanco, 100% vyběrová arabika.

Chuťový profil: Jablka v karamelu, kakaové boby

Způsob přípravy:
Filtr
Acidita: 2/3 Sladkost: 2/3 Hořkost: 2/3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Dostupnost Skladem Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
229 Kč 469 Kč 649 Kč 1 299 Kč od 229 Kč 204 Kč bez DPH 419 Kč bez DPH 579 Kč bez DPH 1 160 Kč bez DPH od 204 Kč bez DPH
Guatemala Palo Blanco - Filtr Roast 100% arabika zrnková káva

Zrnková káva Guatemala Palo Blanco - 100% arabika

Ani kyselá, ani horká. Hlavně čokoládově sladká, taková je Guatemala Palo Blanco.

Chuťový profil: Jablka v karamelu, kakaové boby
Zpracování: Naturální
Odrůda: Catuai, Caturra
Grade: SHB
Země/region: Guatemala, Huehuetango
Pěstitel:  Ivan Federico Ovalle Altuve
Farma: Finca Palo Blanco
Nadmořská výška: 1500-1950 m.n.m. 
Cuppingové skóre: 87 b.

Vhodná pro přípravu: V60, Chemex a jiné překapávače, french press

 

 

web_kava_guatemala_300

Penerini coffee rodinná pražírna kávy

Zpracování kávy

Káva z Palo Blanco je organická, což znamená, že byla pěstována bez jakýchkoliv umělých postřiků a hnojiv. Během sklizně je využívána analýza cukernatosti, aby byl určen nejlepší moment zralosti. Káva je pak sklízena selektivně ve správném momentu zralosti. Následně se suší po dobu 3-4 dnů na slunci, kde je často otáčena a ručně přebírána, aby se k dalšímu zpracování dostaly jen ty nejkvalitnější třešně. Následně se káva přesune do fóliových skleníků, kde schne dalších 13 - 15 dní. Označení kávy SHB (Strictly hard bean) specifikuje nadmořskou výšku, kde káva byla pěstována. Označení kávy SHB dostanou pouze kávy pěstované v nadmořské výšce 1.200 m. n. m. a výš. Ve vyšších polohách, kde je nižší teplota vzduchu, káva dozrává pomaleji a zrno má vyšší hustotu.
Farmář Ivan Ovalle se zaměřuje na pěstování vysoce kvalitní a ekologicky šetrné kávy. Využívá své vzdělání aby co nejvíce optimalizoval využití vody, snížil spotřebu vody a aby zajistil, že při sklizni se budou sbírat pouze třešně s nejvyšším obsahem cukru. Farma má celkem 60 hektarů, káva se pěstuje na 50 hektarech.

 

O pražení kávy v naší pražírně

K pražení přistupujeme s respektem k práci, která stojí za produkcí kvalitních kávových zrn. Během pražení se snažíme co nejvíce rozvinout sladké i šťavnaté chutě, které v sobě přirozeně kvalitní, výběrové kávy mají.

Hlídat jemné nuance v chuti nám umožňuje především naše pražička Loring S7 Nighthawk, která využívá jako hlavní zdroj šíření tepelné energie konvekci, tedy horký vzduch. Pro dosažení konstantní chuti a kvality našich káv pražičku ovládáme manuálně.

Můžeme tak reagovat na to, co se s kávou právě děje: jak rychle stoupá její teplota, jaký je tzv. development time. To vše proto, abychom z kávy dostali to nejlepší a mohli vám nabídnout kávu, která opravdu chutná i nám. 

Penerini coffee rodinná pražírna kávy

Často kladené dotazy

Kávu na filtr doporučujeme začít používat nejdříve po 7. dnech od data pražení. Na espresso ji klidně odležet ještě o něco déle. Předejdete tak nechtěným hořkým tónům. Chuťově nejvyváženější bude káva po přibližně třech týdnech od upražení.
Káva připravená z filtrované vody vždy chutná nejlépe. Guatemala Palo Blanco filtr roast připravíte nejlépe na překapávačích nebo na french pressu. Doporučujeme používat 60 g kávy na 1 l vody.
Všechny naše kávy pražíme Brně - Králově poli na pražičce Loring S7 Nighthawk. Loring využívá jako hlavní zdroj šíření tepelné energie konvekci, tedy horký vzduch.
 
 

O Penerini coffee

Jsme rodinná firma z Brna, která propadla vůni čerstvě pražené kávy. Hledáme ta nejlepší kávová zrna, pražíme je, balíme a dodáme kamkoliv, kde si přejete mít a pít lahodnou výběrovou kávu. V Brně máme dvě vlastní pražírny kávy a provozujeme kamennou prodejnu.

Kromě nich je vám k dispozici tento online obchod, kde si nakoupíte čerstvou kávu a vše potřebné pro její přípravu i konzumaci. Ať už doma, v kanceláři nebo v kavárně. Kromě naší čerstvě pražené, výběrové kávy u nás také najdete kvalitní čaje a čokolády. Pro přípravu kávy nabízíme automatické a pákové kávovary, mlýnky, dózy, šálky a sklenice na kávu, baristické doplňky, a další příslušenství.

Provozujeme i vlastní školicí centrum, ve kterém pořádáme školení, workshopy a kávové kurzy.

Penerini coffee rodinná pražírna kávy
Kategorie: Výběrová káva
Světadíl: Střední Amerika
Způsob přípravy: French press, Filtr
Země původu: Guatemala
? Acidita: Střední
? Hořkost: Střední
? Sladkost: Střední
Zpracování: Naturální
5
4x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
Avatar autora | 2.8.2023
Výborná káva.
P Avatar autora PENERINI s.r.o. (Administrátor) 2.8.2023
Děkujeme moc za recenzi. Tým Penerini
5
AJ Avatar autora | 29.6.2023
Výborná chuť! Jsem moc spokojená. Káva má příjemnou výraznou chuť, patří do mých nej.
P Avatar autora PENERINI s.r.o. (Administrátor) 10.7.2023
Děkujeme moc za recenzi. Tým Penerini
5
PS Avatar autora | 2.4.2023
Vynikajici
P Avatar autora PENERINI s.r.o. (Administrátor) 3.4.2023
Děkujeme moc za recenzi. Tým Penerini
5
K Avatar autora | 11.4.2022
Tahle káva mě vystřelila na měsíc. TOP
P Avatar autora PENERINI s.r.o. (Administrátor) 11.4.2022
Děkujeme moc za recenzi. Tým Penerini

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: