Guatemala Palo Blanco 100% arabika zrnková káva
Čerstvě pražená, výběrová kávy. Guatemala Palo Blanco je vhodná pro přípravu filtrované kávy
Penerini coffee roastery
5,0
2 hodnocení
Chuťový profil: Jablka v karamelu, hroznové víno
Země/region: Guatemala, Huehuetango
Město: Aldea Chichinabaj, La Democracia
Pěstitel: Ivan Federico Ovalle Altuve
Farma: Finca Palo Blanco
Farma: Finca Palo Blanco
Nadmořská výška: 1.500 - 1.950 m. n. m.
Grade: SHB EP
Zpracování: Naturální
Odrůda: Catuai, Caturra
Cuppingové skóre: 87 bodů
Vhodná pro přípravu: Překapávače, Aeropress, French Press
Popis:
Farmář Ivan Ovalle se zaměřuje na pěstování vysoce kvalitní a ekologicky šetrné kávy. Využívá své vzdělání aby co nejvíce optimalizoval využití vody, snížil spotřebu vody a aby zajistil, že při sklizni se budou sbírat pouze třešně s nejvyšším obsahem cukru. Farma má celkem 60 hektarů, káva se pěstuje na 50 hektarech.
Káva z Palo Blanco je organická, což znamená, že byla pěstována bez jakýchkoliv umělých postřiků a hnojiv. Během sklizně je využívána analýza cukernatosti, aby byl určen nejlepší moment zralosti. Káva je pak sklízena selektivně ve správném momentu zralosti. Následně se suší po dobu 3-4 dnů na slunci, kde je často otáčena a ručně přebírána, aby se k dalšímu zpracování dostaly jen ty nejkvalitnější třešně. Následně se káva přesune do fóliových skleníků, kde schne dalších 13 - 15 dní.
Označení kávy SHB (Strictly hard bean) specifikuje nadmořskou výšku, kde káva byla pěstována. Označení kávy SHB dostanou pouze kávy pěstované v nadmořské výšce 1.200 m. n. m. a výš. Ve vyšších polohách, kde je nižší teplota vzduchu, káva dozrává pomaleji a zrno má vyšší hustotu.
5,0
2 hodnocení
Přidat hodnocení
5
4
3
2
1
5
PS
Petra Svobodová
Vynikajici
P
PENERINI s.r.o.
(Administrátor)
Děkujeme moc za recenzi. Tým Penerini
5
K
Karel
Tahle káva mě vystřelila na měsíc. TOP
P
PENERINI s.r.o.
(Administrátor)
Děkujeme moc za recenzi. Tým Penerini
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.