Guatemala Palo Blanco - Espresso Roast 100% arabika zrnková káva
Ani hořká, ani kyselá. Hlavně čokoládově sladká, taková je Guatemala Palo Blanco, 100% výběrová arabika.
Chuťový profil: Jablka v karamelu, kakaové boby
Způsob přípravy: |
---|
Espresso
|
Acidita: 1/3 | Sladkost: 2/3 | Hořkost: 2/3 |
---|---|---|
|
|
|
Zrnková káva Guatemala Palo Blanco - 100% arabikaAni kyselá, ani horká. Hlavně čokoládově sladká, taková je Guatemala Palo Blanco. Chuťový profil: Jablka v karamelu, kakaové boby Vhodná pro přípravu: espresso, moka konvička |
|
Zpracování kávyKáva z Palo Blanco je organická, což znamená, že byla pěstována bez jakýchkoliv umělých postřiků a hnojiv. Během sklizně je využívána analýza cukernatosti, aby byl určen nejlepší moment zralosti. Káva je pak sklízena selektivně ve správném momentu zralosti. Následně se suší po dobu 3-4 dnů na slunci, kde je často otáčena a ručně přebírána, aby se k dalšímu zpracování dostaly jen ty nejkvalitnější třešně. Následně se káva přesune do fóliových skleníků, kde schne dalších 13 - 15 dní. Označení kávy SHB (Strictly hard bean) specifikuje nadmořskou výšku, kde káva byla pěstována. Označení kávy SHB dostanou pouze kávy pěstované v nadmořské výšce 1.200 m. n. m. a výš. Ve vyšších polohách, kde je nižší teplota vzduchu, káva dozrává pomaleji a zrno má vyšší hustotu. |
O pražení kávy v naší pražírněK pražení přistupujeme s respektem k práci, která stojí za produkcí kvalitních kávových zrn. Během pražení se snažíme co nejvíce rozvinout sladké i šťavnaté chutě, které v sobě přirozeně kvalitní, výběrové kávy mají. Hlídat jemné nuance v chuti nám umožňuje především naše pražička Loring S7 Nighthawk, která využívá jako hlavní zdroj šíření tepelné energie konvekci, tedy horký vzduch. Pro dosažení konstantní chuti a kvality našich káv pražičku ovládáme manuálně. Můžeme tak reagovat na to, co se s kávou právě děje: jak rychle stoupá její teplota, jaký je tzv. development time. To vše proto, abychom z kávy dostali to nejlepší a mohli vám nabídnout kávu, která opravdu chutná i nám. |
|
Často kladené dotazy Kávu na filtr doporučujeme začít používat nejdříve po 7. dnech od data pražení. Na espresso ji klidně odležet ještě o něco déle. Předejdete tak nechtěným hořkým tónům. Chuťově nejvyváženější bude káva po přibližně třech týdnech od upražení.
Káva připravená z filtrované vody vždy chutná nejlépe. Guatemala Palo Blanco espresso roast připravíte nejlépe na espressu nebo v moka konvičce. Na espresso používáme recept 19 g in/ 40 g out.
Všechny naše kávy pražíme Brně - Králově poli na pražičce Loring S7 Nighthawk. Loring využívá jako hlavní zdroj šíření tepelné energie konvekci, tedy horký vzduch.
|
O Penerini coffeeJsme rodinná firma z Brna, která propadla vůni čerstvě pražené kávy. Hledáme ta nejlepší kávová zrna, pražíme je, balíme a dodáme kamkoliv, kde si přejete mít a pít lahodnou výběrovou kávu. V Brně máme dvě vlastní pražírny kávy a provozujeme kamennou prodejnu. Kromě nich je vám k dispozici tento online obchod, kde si nakoupíte čerstvou kávu a vše potřebné pro její přípravu i konzumaci. Ať už doma, v kanceláři nebo v kavárně. Kromě naší čerstvě pražené, výběrové kávy u nás také najdete kvalitní čaje a čokolády. Pro přípravu kávy nabízíme automatické a pákové kávovary, mlýnky, dózy, šálky a sklenice na kávu, baristické doplňky, a další příslušenství. Provozujeme i vlastní školicí centrum, ve kterém pořádáme školení, workshopy a kávové kurzy. |
Kategorie: | Výběrová káva |
---|---|
Světadíl: | Střední Amerika |
Způsob přípravy: | Espresso, Mokka |
Země původu: | Guatemala |
? Acidita: | Nízká |
? Hořkost: | Střední |
? Sladkost: | Střední |
Zpracování: | Naturální |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.