Alternativní příprava kávy

Existuje mnoho jiných metod přípravy kávy než je espresso. Alternativní přípravy kávy jsou mnohem jednodušší, elegantnější a pro domácí přípravu i vhodnější. Filtrovanou kávu si běžně připravujeme doma, v pražírně, stává se čím dál populárnější i v kavárnách.

Každá alternativní příprava kávy je specifická a zajímavá. Mezi metody alternativní přípravy kávy řadíme: aeropress, clever dripper, V60, french press, moka konvička, chemex a vacuum pot.         

Společné pravidla přípravy filtrované kávy:

  • používejte vždy čerstvě praženou jednodruhovou kávu v poměru 60 g kávy na 1 litr vody
  • kávu namelte těsně před samotnou přípravou
  • používejte kvalitní filtrovanou vodu
  • používejte digitální váhu se stopkami
  • papírový filtr vždy důkladně propláchněte horkou vodou
  • servírujte do vašeho oblíbeného hrnečku a vychutnejte si chuť kávy! :-)
 

Nejprodávanější

130
219011302190
Značky
 
 
 
Druh
Druh přípravy
Materiál
Objem
Příslušenství
Velikost

Stránka 1 z 1 - 6 položek celkem

Stránka 1 z 1 - 6 položek celkem

Provozovatel webu PENERINI s.r.o., jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu soubory cookies pro zlepšování prostředí webových stránek, pro analytické účely a pro cílenou reklamu. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Další informace