Bezkofein Colombia Sebastián Ramiréz - Strawberry 100% arabika zrnková káva

Nejlepší dekaf, co jsme kdy pili, infuzovaný jahodami! Výběrová 100% arabika

Vybrat si můžete mezi pražením na espresso, nebo na filtrovanou kávu.
 

Chuťový profil: Jahodový cheesecake, dračí ovoce, mléčná čokoláda

Způsob přípravy:

Espresso
Filtr
Acidita: 2/3 Sladkost: 3/3                               Hořkost: 1/3  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Dostupnost Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
319 Kč 649 Kč 899 Kč 1 799 Kč 319 Kč 649 Kč 899 Kč 1 799 Kč od 319 Kč 285 Kč bez DPH 579 Kč bez DPH 803 Kč bez DPH 1 606 Kč bez DPH 285 Kč bez DPH 579 Kč bez DPH 803 Kč bez DPH 1 606 Kč bez DPH od 285 Kč bez DPH
Bezkofein Colombia Sebastián Ramiréz - Strawberry 100% arabika zrnková káva
web kava decaf fermented 150
Limitka
 

Zrnková bezkofeinová káva Colombia Sebastián Ramiréz - Strawberry

Konečně káva, které můžeme vypít kolik jen chceme, a kdy jen chceme! Ať už míváte chuť na kávu i ve večerních hodinách, nebo jen potřebujete omezit příjem kofeinu, lepší bezkofeinovou kávu nenajdete. Její sladká chuť je podpořena díky maceraci s jahodami a brusinkami. Kofein je z kávy odstraněn šetrnou metodou sugarcane, která je 100% přírodní.

Chuťový profil: Jahodový cheesecake, dračí ovoce, mléčná čokoláda
Zpracování: Sugarcane/karbonická macerace s jahodami a brusinkami
Odrůda: Caturra
Země/region: Kolumbie, El Eje Cafetero, Quindio
Pěstitel: Sebastián Ramiréz
Farma: Finca El Placer
Nadmořská výška: 1500 - 1744 m.n.m. 
Velikost farmy: 1000 ha
Importér: Chicas industry

Filtr roast je vhodný pro přípravu V60, Chemex, French Press, Aeropress. 
Espresso roast je vhodný na espresso a moka konvičku.

 

 

 

web_kava_decaf_fermented_150

Penerini coffee rodinná pražírna kávy

Zpracování kávy 

Vše začíná ručním sběrem, ze stromu se sbírají pouze zralé třešně. Následuje ponoření celých třešní do nádrží s vodou a odstraněním plovoucích třešní - tzv. flotes. Tím se zaručí, že proces fermentace podstoupí jen ty nejlepší třešně. Hned po sběru se třešně nechají anaerobně fermentovat v 200-litrových tancích po dobu 120 hodin při konstantní teplotě 18°C, k třešním se přidávají i vinné kvasinky. Následuje odslupkování kávy a pokračuje se karbonickou macerací po dobu 72 hodin (vstřikuje se oxid uhličitý). V této fázi se do tanků přidávají jahody a brusinky. Na závěr probíhá finální kontrola a sušení kávy při teplotě 40 °C v sušičce. Fáze sušení probíhá po dobu přibližně 5 dnů, pomalu a kontrolovaně. Konečná fáze je balení do pytlů a stabilizace kávy, která trvá přibližně 15 dní.

Následuje proces dekofeinizace metodou Sugarcane, kdy se k vymývání kofeinu využívá pouze horká voda a ethylacetát (EA), který se získává fermentací melasy z cukrové třtiny a který funguje jako rozpouštědlo. Celý proces je tak čistě přírodní a káva je tedy vhodná i pro těhotné a kojící ženy.

Nejprve se káva napaří horkou vodou, aby nabobtnala, změkla a mohlo tak dojít k hydrolýze kofeinu. Káva se následně několikrát namočí do roztoku ethylacetátu. Jakmile je vymývání ukončeno, párou se z kávy očistí zbytky ethylacetátu. Následně je potřeba kávu vysušit na výslednou vlhkost 11-12% v sušících bubnech.

 



O pražení kávy v naší pražírně

K pražení přistupujeme s respektem k práci, která stojí za produkcí kvalitních kávových zrn. Během pražení se snažíme co nejvíce rozvinout sladké i šťavnaté chutě, které v sobě přirozeně kvalitní, výběrové kávy mají.

Hlídat jemné nuance v chuti nám umožňuje především naše pražička Loring S7 Nighthawk, která využívá jako hlavní zdroj šíření tepelné energie konvekci, tedy horký vzduch. Pro dosažení konstantní chuti a kvality našich káv pražičku ovládáme manuálně.

Můžeme tak reagovat na to, co se s kávou právě děje: jak rychle stoupá její teplota, jaký je tzv. development time. To vše proto, abychom z kávy dostali to nejlepší a mohli vám nabídnout kávu, která opravdu chutná i nám. 

Výrobce: Penerini s.r.o.

Penerini coffee rodinná pražírna kávy

Často kladené dotazy

Za jak dlouho po upražení je káva nejlepší?

Kávu na filtr doporučujeme začít používat nejdříve po 7. dnech od data pražení. Na espresso ji klidně odležet ještě o něco déle. Předejdete tak nechtěným hořkým tónům. Chuťově nejvyváženější bude káva po přibližně třech týdnech od upražení.

Jak nejlépe si kávu připravit?

Káva připravená z filtrované vody vždy chutná nejlépe. Bezkofeinovou kolumbii nejlépe připravíte na filtru nebo ve french pressu, fantastická je i na cold brew. Doporučujeme použít 60 g kávy na 1 l vody. Na espresso používáme recept 19 g in/45 g out.

Jak a kde kávu pražíte?

Všechny naše kávy pražíme Brně - Králově poli na pražičce Loring S7 Nighthawk. Loring využívá jako hlavní zdroj šíření tepelné energie konvekci, tedy horký vzduch.


O Penerini coffee

Jsme rodinná firma z Brna, která propadla vůni čerstvě pražené kávy. Hledáme ta nejlepší kávová zrna, pražíme je, balíme a dodáme kamkoliv, kde si přejete mít a pít lahodnou výběrovou kávu. V Brně máme dvě vlastní pražírny kávy a provozujeme kamennou prodejnu.

Kromě nich je vám k dispozici tento online obchod, kde si nakoupíte čerstvou kávu a vše potřebné pro její přípravu i konzumaci. Ať už doma, v kanceláři nebo v kavárně. Kromě naší čerstvě pražené, výběrové kávy u nás také najdete kvalitní čaje a čokolády. Pro přípravu kávy nabízíme automatické a pákové kávovary, mlýnky, dózy, šálky a sklenice na kávu, baristické doplňky, a další příslušenství.

Provozujeme i vlastní školicí centrum, ve kterém pořádáme školení, workshopy a kávové kurzy.

Penerini coffee rodinná pražírna kávy
Kategorie: Výběrová káva
Světadíl: Jižní Amerika
Způsob přípravy: Espresso, French press, Filtr, Mokka
Země původu: Colombia
? Acidita: Vysoká
? Hořkost: Nízká
? Sladkost: Vysoká
Zpracování: Experimentální
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
I Avatar autora | 31.3.2024
Nejde mi vybrat méně hvězdiček než pět (asi protože má celková spokojenost s eshopem je za pět hvězdiček?), ale toto kafe mě hodně zklamalo a byla jsem ráda, že jsem vzala nejmenší balení. Nevím jestli jsem měla jen špatnou várku, ale nemám odvahu zkoušet znovu - voní i chutná jako shnilé jahody. Zkoušela jsem více variant přípravy, nejsnesitelnejsi byl asi aeropress, ale i ten jsme pili s přemáháním. Jediné jak jsme ho byli schopni s přítelem vypít aby nám chutnalo, bylo s růžovým tonicem.
P Avatar autora PENERINI s.r.o. (Administrátor) 22.4.2024
Děkujeme moc za recenzi. Tým Penerini
5
Z Avatar autora | 23.2.2024
Tohle je neskutecna káva, bála jsem se že bude chutnat lehce uměle, ale je úplně perfektní!
P Avatar autora PENERINI s.r.o. (Administrátor) 28.2.2024
Děkujeme moc za recenzi. Tým Penerini

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Podobné produkty

pole s vránami
Hrnek EVA Van Gogh - pole s vránami 320 ml
Skladem (na prodejně v Brně) (>5 ks)
139 Kč
VG3