Bezkofein Colombia Sebastián Ramiréz - Strawberry 100% arabika zrnková káva
Vybrat si můžete mezi pražením na espresso, nebo na filtrovanou kávu.
Chuťový profil: Jahodový cheesecake, dračí ovoce, mléčná čokoláda
Způsob přípravy: |
---|
Espresso
Filtr
|
Acidita: 2/3 | Sladkost: 3/3 | Hořkost: 1/3 | |
---|---|---|---|
|
|
|
Zrnková bezkofeinová káva Colombia Sebastián Ramiréz - StrawberryKonečně káva, které můžeme vypít kolik jen chceme, a kdy jen chceme! Ať už míváte chuť na kávu i ve večerních hodinách, nebo jen potřebujete omezit příjem kofeinu, lepší bezkofeinovou kávu nenajdete. Její sladká chuť je podpořena díky maceraci s jahodami a brusinkami. Kofein je z kávy odstraněn šetrnou metodou sugarcane, která je 100% přírodní. Chuťový profil: Jahodový cheesecake, dračí ovoce, mléčná čokoláda Filtr roast je vhodný pro přípravu V60, Chemex, French Press, Aeropress. |
|
Zpracování kávyVše začíná ručním sběrem, ze stromu se sbírají pouze zralé třešně. Následuje ponoření celých třešní do nádrží s vodou a odstraněním plovoucích třešní - tzv. flotes. Tím se zaručí, že proces fermentace podstoupí jen ty nejlepší třešně. Hned po sběru se třešně nechají anaerobně fermentovat v 200-litrových tancích po dobu 120 hodin při konstantní teplotě 18°C, k třešním se přidávají i vinné kvasinky. Následuje odslupkování kávy a pokračuje se karbonickou macerací po dobu 72 hodin (vstřikuje se oxid uhličitý). V této fázi se do tanků přidávají jahody a brusinky. Na závěr probíhá finální kontrola a sušení kávy při teplotě 40 °C v sušičce. Fáze sušení probíhá po dobu přibližně 5 dnů, pomalu a kontrolovaně. Konečná fáze je balení do pytlů a stabilizace kávy, která trvá přibližně 15 dní. Následuje proces dekofeinizace metodou Sugarcane, kdy se k vymývání kofeinu využívá pouze horká voda a ethylacetát (EA), který se získává fermentací melasy z cukrové třtiny a který funguje jako rozpouštědlo. Celý proces je tak čistě přírodní a káva je tedy vhodná i pro těhotné a kojící ženy. Nejprve se káva napaří horkou vodou, aby nabobtnala, změkla a mohlo tak dojít k hydrolýze kofeinu. Káva se následně několikrát namočí do roztoku ethylacetátu. Jakmile je vymývání ukončeno, párou se z kávy očistí zbytky ethylacetátu. Následně je potřeba kávu vysušit na výslednou vlhkost 11-12% v sušících bubnech.
|
O pražení kávy v naší pražírněK pražení přistupujeme s respektem k práci, která stojí za produkcí kvalitních kávových zrn. Během pražení se snažíme co nejvíce rozvinout sladké i šťavnaté chutě, které v sobě přirozeně kvalitní, výběrové kávy mají. Hlídat jemné nuance v chuti nám umožňuje především naše pražička Loring S7 Nighthawk, která využívá jako hlavní zdroj šíření tepelné energie konvekci, tedy horký vzduch. Pro dosažení konstantní chuti a kvality našich káv pražičku ovládáme manuálně. Můžeme tak reagovat na to, co se s kávou právě děje: jak rychle stoupá její teplota, jaký je tzv. development time. To vše proto, abychom z kávy dostali to nejlepší a mohli vám nabídnout kávu, která opravdu chutná i nám. Výrobce: Penerini s.r.o. |
|||
Často kladené dotazy
|
Kategorie: | Výběrová káva |
---|---|
Světadíl: | Jižní Amerika |
Způsob přípravy: | Espresso, French press, Filtr, Mokka |
Země původu: | Colombia |
? Acidita: | Vysoká |
? Hořkost: | Nízká |
? Sladkost: | Vysoká |
Zpracování: | Experimentální |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.