Vzhledem k blížícím se Vánocům může dojít k mírnému zpoždění vašich objednávek. Děkujeme za pochopení a přejeme krásné svátky!

Bezkofein Colombia Sebastián Ramiréz - Strawberry 100% arabika zrnková káva

Nejlepší dekaf, co jsme kdy pili, infuzovaný jahodami! Výběrová 100% arabika

Vybrat si můžete mezi pražením na espresso, nebo na filtrovanou kávu.
 

Chuťový profil: Jahodový cheesecake, dračí ovoce, mléčná čokoláda

Způsob přípravy:

Espresso
Filtr
Acidita: 2/3 Sladkost: 3/3                               Hořkost: 1/3  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Dostupnost Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
319 Kč 649 Kč 899 Kč 1 799 Kč 319 Kč 649 Kč 899 Kč 1 799 Kč od 319 Kč 285 Kč bez DPH 579 Kč bez DPH 803 Kč bez DPH 1 606 Kč bez DPH 285 Kč bez DPH 579 Kč bez DPH 803 Kč bez DPH 1 606 Kč bez DPH od 285 Kč bez DPH
Bezkofein Colombia Sebastián Ramiréz - Strawberry 100% arabika zrnková káva
web kava decaf fermented 150
Limitka
 

Zrnková bezkofeinová káva Colombia Sebastián Ramiréz - Strawberry

Konečně káva, které můžeme vypít kolik jen chceme, a kdy jen chceme! Ať už míváte chuť na kávu i ve večerních hodinách, nebo jen potřebujete omezit příjem kofeinu, lepší bezkofeinovou kávu nenajdete. Její sladká chuť je podpořena díky maceraci s jahodami a brusinkami. Kofein je z kávy odstraněn šetrnou metodou sugarcane, která je 100% přírodní.

Chuťový profil: Jahodový cheesecake, dračí ovoce, mléčná čokoláda
Zpracování: Sugarcane/karbonická macerace s jahodami a brusinkami
Odrůda: Caturra
Země/region: Kolumbie, El Eje Cafetero, Quindio
Pěstitel: Sebastián Ramiréz
Farma: Finca El Placer
Nadmořská výška: 1500 - 1744 m.n.m. 
Velikost farmy: 1000 ha
Importér: Chicas industry

Filtr roast je vhodný pro přípravu V60, Chemex, French Press, Aeropress. 
Espresso roast je vhodný na espresso a moka konvičku.

 

 

 

web_kava_decaf_fermented_150

Penerini coffee rodinná pražírna kávy

Zpracování kávy 

Vše začíná ručním sběrem, ze stromu se sbírají pouze zralé třešně. Následuje ponoření celých třešní do nádrží s vodou a odstraněním plovoucích třešní - tzv. flotes. Tím se zaručí, že proces fermentace podstoupí jen ty nejlepší třešně. Hned po sběru se třešně nechají anaerobně fermentovat v 200-litrových tancích po dobu 120 hodin při konstantní teplotě 18°C, k třešním se přidávají i vinné kvasinky. Následuje odslupkování kávy a pokračuje se karbonickou macerací po dobu 72 hodin (vstřikuje se oxid uhličitý). V této fázi se do tanků přidávají jahody a brusinky. Na závěr probíhá finální kontrola a sušení kávy při teplotě 40 °C v sušičce. Fáze sušení probíhá po dobu přibližně 5 dnů, pomalu a kontrolovaně. Konečná fáze je balení do pytlů a stabilizace kávy, která trvá přibližně 15 dní.

Následuje proces dekofeinizace metodou Sugarcane, kdy se k vymývání kofeinu využívá pouze horká voda a ethylacetát (EA), který se získává fermentací melasy z cukrové třtiny a který funguje jako rozpouštědlo. Celý proces je tak čistě přírodní a káva je tedy vhodná i pro těhotné a kojící ženy.

Nejprve se káva napaří horkou vodou, aby nabobtnala, změkla a mohlo tak dojít k hydrolýze kofeinu. Káva se následně několikrát namočí do roztoku ethylacetátu. Jakmile je vymývání ukončeno, párou se z kávy očistí zbytky ethylacetátu. Následně je potřeba kávu vysušit na výslednou vlhkost 11-12% v sušících bubnech.

 



O pražení kávy v naší pražírně

K pražení přistupujeme s respektem k práci, která stojí za produkcí kvalitních kávových zrn. Během pražení se snažíme co nejvíce rozvinout sladké i šťavnaté chutě, které v sobě přirozeně kvalitní, výběrové kávy mají.

Hlídat jemné nuance v chuti nám umožňuje především naše pražička Loring S7 Nighthawk, která využívá jako hlavní zdroj šíření tepelné energie konvekci, tedy horký vzduch. Pro dosažení konstantní chuti a kvality našich káv pražičku ovládáme manuálně.

Můžeme tak reagovat na to, co se s kávou právě děje: jak rychle stoupá její teplota, jaký je tzv. development time. To vše proto, abychom z kávy dostali to nejlepší a mohli vám nabídnout kávu, která opravdu chutná i nám. 

Výrobce: Penerini s.r.o.

Penerini coffee rodinná pražírna kávy

Často kladené dotazy

Kávu na filtr doporučujeme začít používat nejdříve po 7. dnech od data pražení. Na espresso ji klidně odležet ještě o něco déle. Předejdete tak nechtěným hořkým tónům. Chuťově nejvyváženější bude káva po přibližně třech týdnech od upražení.
Káva připravená z filtrované vody vždy chutná nejlépe. Bezkofeinovou kolumbii nejlépe připravíte na filtru nebo ve french pressu, fantastická je i na cold brew. Doporučujeme použít 60 g kávy na 1 l vody. Na espresso používáme recept 19 g in/45 g out.
Všechny naše kávy pražíme Brně - Králově poli na pražičce Loring S7 Nighthawk. Loring využívá jako hlavní zdroj šíření tepelné energie konvekci, tedy horký vzduch.
 
 

O Penerini coffee

Jsme rodinná firma z Brna, která propadla vůni čerstvě pražené kávy. Hledáme ta nejlepší kávová zrna, pražíme je, balíme a dodáme kamkoliv, kde si přejete mít a pít lahodnou výběrovou kávu. V Brně máme dvě vlastní pražírny kávy a provozujeme kamennou prodejnu.

Kromě nich je vám k dispozici tento online obchod, kde si nakoupíte čerstvou kávu a vše potřebné pro její přípravu i konzumaci. Ať už doma, v kanceláři nebo v kavárně. Kromě naší čerstvě pražené, výběrové kávy u nás také najdete kvalitní čaje a čokolády. Pro přípravu kávy nabízíme automatické a pákové kávovary, mlýnky, dózy, šálky a sklenice na kávu, baristické doplňky, a další příslušenství.

Provozujeme i vlastní školicí centrum, ve kterém pořádáme školení, workshopy a kávové kurzy.

Penerini coffee rodinná pražírna kávy
Kategorie: Výběrová káva
Světadíl: Jižní Amerika
Způsob přípravy: Espresso, French press, Filtr, Mokka
Země původu: Colombia
? Acidita: Vysoká
? Hořkost: Nízká
? Sladkost: Vysoká
Zpracování: Experimentální
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
I Avatar autora | 31.3.2024
Nejde mi vybrat méně hvězdiček než pět (asi protože má celková spokojenost s eshopem je za pět hvězdiček?), ale toto kafe mě hodně zklamalo a byla jsem ráda, že jsem vzala nejmenší balení. Nevím jestli jsem měla jen špatnou várku, ale nemám odvahu zkoušet znovu - voní i chutná jako shnilé jahody. Zkoušela jsem více variant přípravy, nejsnesitelnejsi byl asi aeropress, ale i ten jsme pili s přemáháním. Jediné jak jsme ho byli schopni s přítelem vypít aby nám chutnalo, bylo s růžovým tonicem.
P Avatar autora PENERINI s.r.o. (Administrátor) 22.4.2024
Děkujeme moc za recenzi. Tým Penerini
5
Z Avatar autora | 23.2.2024
Tohle je neskutecna káva, bála jsem se že bude chutnat lehce uměle, ale je úplně perfektní!
P Avatar autora PENERINI s.r.o. (Administrátor) 28.2.2024
Děkujeme moc za recenzi. Tým Penerini

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Podobné produkty

pole s vránami
Hrnek EVA Van Gogh - pole s vránami 320 ml
Skladem (na prodejně v Brně) (>5 ks)
139 Kč
VG3