Burundi Masha - Filtr Roast 100% arabika zrnková káva

Burundi Masha Filtr roast

Čerstvě pražená, výběrová kávy. 

Penerini coffee roastery

 
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Dostupnost Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
249 Kč 499 Kč 699 Kč 1 399 Kč od 249 Kč 217 Kč bez DPH 434 Kč bez DPH 608 Kč bez DPH 1 217 Kč bez DPH od 217 Kč bez DPH
Burundi Masha - Filtr Roast 100% arabika zrnková káva
Burundi Masha - Filtr Roast 100% arabika zrnková káva
20% sleva s kódem "tydenkavy"

Chuťový profil: Třešně, cukrová vata, broskve

Země/region: Burundi

Okres: Kayanza

Město: Gihororo
 
Zpracovatelský závod: Mycí stanice Masha
 
Typ produkce: Družstevní stanice, 2000+ farmářů
 
Velikost farem: 200-250 keřů  
 
Nadmořská výška: 1.700 m.n.m.
 
Zpracování: Honey
  
Odrůda: Red Bourbon
 
Chuťový profil: Cukrová vata, třešně, broskve
 
Vhodná pro přípravu: French press, Hario V60, Chemex, Aeropress, Clever dripper, Vacuum pot.

Cuppingové skóre: 87,25 b
 
 
Doporučená příprava
60 g kávy na 1 litr vody
 

Popis:

 

Velmi sladká! Přesně taková je naše nová Burundi. Sklízena byla selektivně, zpracovaná byla metodou honey, která zaručuje výraznou sladkost výsledné kávy.

Káva se ihned po sklizni začne třídit, nejprve pomocí ponoření ve vodě. Kvalitnější třeště se následně třídí ručně, aby se odstranily všechny poškozené, nedozrálé, nebo přezrálé třešně. Po třídění následuje odstranění vrchní červené slupky. To probíhá do 6 hodin od doručení kávy ke zpracování. Následně se káva, i se zbytky dužiny na povrchu, přesune na sušící stoly, kde pomalu schne dva až tři týdny. Během této doby je důležité kávu otáčet, aby schnutí bylo rovnoměrné. Díky tomu, že necháme dužinu během sušení na zrnech, má káva možnost do sebe natáhnout úžasnou ovocnou sladkost.
Odrůda Red Bourbon je v Burundi velmi častá, každý farmář v okolí stanice Masha má v průměru 250 keřů, každoročně sklidí okolo 200-300 kg kávy. Díky malé velikosti farem se o sklizeň starají výhradně rodiny farmářů. Problémem v Burundi bývá stáří kávovníků. některé keře mají až 50 let a sklizně jsou proto menší. Pro podporu farmářů, aby renovovali své výsadby, nakupuje Greenco semena od Institut desSciences Agronomiques du Burundi (ISABU), zakládá školky a prodává sazenice zemědělcům často pod cenou. Ve stanici Masha mohou zemědělci také získat organické hnojivo, které je vyrobeno z kompostované kávové drti.

 

 

Kategorie: Výběrová káva
Světadíl: Afrika
Způsob přípravy: French press, Filtr
Země původu: Burundi
Zpracování: Honey

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Podobné produkty

pole s vránami
Hrnek EVA Van Gogh - pole s vránami 320 ml
Skladem (na prodejně v Brně) (>5 ks)
139 Kč
VG3