Burundi Masha - Filtr Roast 100% arabika zrnková káva
Velmi sladká! Přesně taková je naše nová, výběrová, 100% arabika z Burundi. Sklízena byla selektivně, zpracovaná byla metodou honey, která zaručuje výraznou sladkost výsledné kávy.
Chuťový profil: Cukrová vata, třešně, broskve
Způsob přípravy: |
---|
Filtr
|
Acidita: 3/3 | Sladkost: 3/3 | Hořkost: 2/3 |
---|---|---|
|
|
|
Zrnková káva Burundi Masha - 100% arabikaVelmi sladká! Přesně taková je naše nová Burundi. Sklízena byla selektivně, zpracovaná byla metodou honey, která zaručuje výraznou sladkost výsledné kávy. Chuťový profil: Cukrová vata, třešně, broskve Vhodná pro přípravu: V60, Chemex a jiné překapávače, french press |
|
Zpracování kávyKáva se ihned po sklizni začne třídit, nejprve pomocí ponoření ve vodě. Kvalitnější třeště se následně třídí ručně, aby se odstranily všechny poškozené, nedozrálé, nebo přezrálé třešně. Po třídění následuje odstranění vrchní červené slupky. To probíhá do 6 hodin od doručení kávy ke zpracování. Následně se káva, i se zbytky dužiny na povrchu, přesune na sušící stoly, kde pomalu schne dva až tři týdny. Během této doby je důležité kávu otáčet, aby schnutí bylo rovnoměrné. Díky tomu, že necháme dužinu během sušení na zrnech, má káva možnost do sebe natáhnout úžasnou ovocnou sladkost. |
O pražení kávy v naší pražírněK pražení přistupujeme s respektem k práci, která stojí za produkcí kvalitních kávových zrn. Během pražení se snažíme co nejvíce rozvinout sladké i šťavnaté chutě, které v sobě přirozeně kvalitní, výběrové kávy mají. Hlídat jemné nuance v chuti nám umožňuje především naše pražička Loring S7 Nighthawk, která využívá jako hlavní zdroj šíření tepelné energie konvekci, tedy horký vzduch. Pro dosažení konstantní chuti a kvality našich káv pražičku ovládáme manuálně. Můžeme tak reagovat na to, co se s kávou právě děje: jak rychle stoupá její teplota, jaký je tzv. development time. To vše proto, abychom z kávy dostali to nejlepší a mohli vám nabídnout kávu, která opravdu chutná i nám. Výrobce: Penerini s.r.o. |
|
Často kladené dotazy Kávu na filtr doporučujeme začít používat nejdříve po 7. dnech od data pražení. Na espresso ji klidně odležet ještě o něco déle. Předejdete tak nechtěným hořkým tónům. Chuťově nejvyváženější bude káva po přibližně třech týdnech od upražení.
Burundi Masha Filtr roast nejlépe připravíte na překapávači nebo ve french pressu. Doporučujeme používat 60 g kávy na 1 l vody. Káva připravená z filtrované vody vždy chutná nejlépe.
Všechny naše kávy pražíme Brně - Králově poli na pražičce Loring S7 Nighthawk. Loring využívá jako hlavní zdroj šíření tepelné energie konvekci, tedy horký vzduch.
|
O Penerini coffeeJsme rodinná firma z Brna, která propadla vůni čerstvě pražené kávy. Hledáme ta nejlepší kávová zrna, pražíme je, balíme a dodáme kamkoliv, kde si přejete mít a pít lahodnou výběrovou kávu. V Brně máme dvě vlastní pražírny kávy a provozujeme kamennou prodejnu. Kromě nich je vám k dispozici tento online obchod, kde si nakoupíte čerstvou kávu a vše potřebné pro její přípravu i konzumaci. Ať už doma, v kanceláři nebo v kavárně. Kromě naší čerstvě pražené, výběrové kávy u nás také najdete kvalitní čaje a čokolády. Pro přípravu kávy nabízíme automatické a pákové kávovary, mlýnky, dózy, šálky a sklenice na kávu, baristické doplňky, a další příslušenství. Provozujeme i vlastní školicí centrum, ve kterém pořádáme školení, workshopy a kávové kurzy. |
Kategorie: | Výběrová káva |
---|---|
Světadíl: | Afrika |
Způsob přípravy: | French press, Filtr |
Země původu: | Burundi |
? Acidita: | Vysoká |
? Hořkost: | Střední |
? Sladkost: | Vysoká |
Zpracování: | Honey |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.