Vánoční káva Penerini
Užijte si Vánoce s naším kávovým speciálem! Naturální Brazílie a skořicí infuzovaná Kolumbie. Skvělá volba jako dárek!
Chuťový profil: Horká čokoláda, skořice, perníčky
| Způsob přípravy: | 
|---|
| Espresso Filtr | 
| Acidita: 1/3 | Sladkost: 3/3 | Hořkost: 2/3 | 
|---|---|---|
|  |  |  | 
| Vánoční blend - 100% arabikaPřipravili jsme si pro Vás Vánoční BLEND! Letošní složení je trošku více funky, v balíčku najdete směs arabik Brazil Caixa Da Fruta (80%) a Colombia Sebastián Ramiréz Cinnamon (20%).  Udělejte radost svým přátelům, rodině nebo kolegům. Nedělejte si starost s dlouhým vybíráním dárků, čerstvě praženou kávou uděláte radost každému. Skvělým dárek mohou být také naše degustační balíčky. 
 | 
 
 
 | 
|  | PřípravaNaši Vánoční směs doporučujeme především na automatické a pákové kávovary. Skvěle chutná samotná ale i na moka konvičce, radost udělá i prarodičům, na turka. Zvládne i alternativní metody jako french press nebo překapávač, bude ale lehce hořká. Pokud hledáte vánoční kávu na filtr, doporučujeme také Kolumbii Sebastián Ramiréz Cinnamon! 
 O automatických kávovarechAutomatické kávovary jsou limitovány velikostí spařovací jednotky. Kávu vám tedy připraví z menšího množství kávy, než barista v kavárně. Aby bylo dosaženo dostatečně výrazné chuti, používáme do našich směsí kávy chuťově plné a hořké. Pro správnou přípravu našich káv doporučujeme na automatickém kávovaru nastavit jemné mletí. | 
| O pražení kávy v naší pražírněK pražení přistupujeme s respektem k práci, která stojí za produkcí kvalitních kávových zrn. Během pražení se snažíme co nejvíce rozvinout sladké i šťavnaté chutě, které v sobě přirozeně kvalitní, výběrové kávy mají. Hlídat jemné nuance v chuti nám umožňuje především naše pražička Loring S7 Nighthawk, která využívá jako hlavní zdroj šíření tepelné energie konvekci, tedy horký vzduch. Pro dosažení konstantní chuti a kvality našich káv pražičku ovládáme manuálně. Můžeme tak reagovat na to, co se s kávou právě děje: jak rychle stoupá její teplota, jaký je tzv. development time. To vše proto, abychom z kávy dostali to nejlepší a mohli vám nabídnout kávu, která opravdu chutná i nám. Výrobce: Penerini s.r.o. |  | 
| Často kladené dotazy Kávu na filtr doporučujeme začít používat nejdříve po 7. dnech od data pražení. Na espresso ji klidně odležet ještě o něco déle. Předejdete tak nechtěným hořkým tónům. Chuťově nejvyváženější bude káva po přibližně třech týdnech od upražení.   Káva připravená z filtrované vody vždy chutná nejlépe. Vánoční blend chutná výborně na automatickém i pákovém kávovaru, na french pressu, nebo na moka konvičce. Pro přípravu espressa používáme recept 18 g in/ 45 g out. Na french press doporučujeme používat 60 g kávy na 1 l vody.  Všechny naše kávy pražíme Brně - Králově poli na pražičce Loring S7 Nighthawk. Loring využívá jako hlavní zdroj šíření tepelné energie konvekci, tedy horký vzduch.  | |
| O Penerini coffeeJsme rodinná firma z Brna, která propadla vůni čerstvě pražené kávy. Hledáme ta nejlepší kávová zrna, pražíme je, balíme a dodáme kamkoliv, kde si přejete mít a pít lahodnou výběrovou kávu. V Brně máme dvě vlastní pražírny kávy a provozujeme kamennou prodejnu. Kromě nich je vám k dispozici tento online obchod, kde si nakoupíte čerstvou kávu a vše potřebné pro její přípravu i konzumaci. Ať už doma, v kanceláři nebo v kavárně. Kromě naší čerstvě pražené, výběrové kávy u nás také najdete kvalitní čaje a čokolády. Pro přípravu kávy nabízíme automatické a pákové kávovary, mlýnky, dózy, šálky a sklenice na kávu, baristické doplňky, a další příslušenství. Provozujeme i vlastní školicí centrum, ve kterém pořádáme školení, workshopy a kávové kurzy. |  | 
| Kategorie: | Čerstvě pražená výběrová káva | 
|---|---|
| ? Acidita: | Nízká | 
| ? Hořkost: | Vysoká | 
| ? Sladkost: | Střední | 
Výpis hodnocení
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

 
 
                         
                         
                         
                        
 
                                                                                                                                    
    
             
                                                                                                                                    
    
             
                                                                                                                                    
    
            