Bezkofeinová káva 100% arabika zrnková káva - sugarcane
Výběrová 100% arabika - bezkofeinová Colombia zpracovaná šetrnou metodou Sugarcane.
Chuťový profil: Třtinový cukr, hořká čokoláda, mandle
Způsob přípravy: |
---|
Espresso
Filtr
|
Acidita: 2/3 | Sladkost: 1/3 | Hořkost: 3/3 |
---|---|---|
|
|
|
Zrnková bezkofeinová káva - 100% arabikaPokud si chcete vychutnat skvělý šálek kávy také ve večerních hodinách, nebo chcete snížit příjem kofeinu, naše bezkofeinová káva je pro Vás to pravé. Chuťový profil: Mandle, hořká čokoláda, třtinový cukr Vhodná pro všechny druhy příprav - omni roast |
|
![]() |
Zpracování kávyKáva je zpracovaná šetrnou metodou Sugarcane, kdy se k vymývání kofeinu využívá pouze horká voda a ethylacetát (EA), který se získává fermentací melasy z cukrové třtiny a který funguje jako rozpouštědlo. Celý proces je tak čistě přírodní a káva je tedy vhodná i pro těhotné a kojící ženy. Nejprve se káva napaří horkou vodou, aby nabobtnala, změkla a mohlo tak dojít k hydrolýze kofeinu. Káva se následně několikrát namočí do roztoku ethylacetátu. Jakmile je vymývání ukončeno, párou se z kávy očistí zbytky ethylacetátu. Následně je potřeba kávu vysušit na výslednou vlhkost 11-12% v sušících bubnech. Importérská firma Sucafina a její projekt bezkofeinové kávy Tumbaga je zaměřen na vysokou kvalitu vstupních surovin. K procesu zpracování jsou vybírány pouze čerstvé kávy s velmi výrazným tělem, nízkou kyselostí a výraznou sladkostí. Proces dekofeinace totiž hořkost i sladkost zjemní. |
O pražení kávy v naší pražírněK pražení přistupujeme s respektem k práci, která stojí za produkcí kvalitních kávových zrn. Během pražení se snažíme co nejvíce rozvinout sladké i šťavnaté chutě, které v sobě přirozeně kvalitní, výběrové kávy mají. Hlídat jemné nuance v chuti nám umožňuje především naše pražička Loring S7 Nighthawk, která využívá jako hlavní zdroj šíření tepelné energie konvekci, tedy horký vzduch. Pro dosažení konstantní chuti a kvality našich káv pražičku ovládáme manuálně. Můžeme tak reagovat na to, co se s kávou právě děje: jak rychle stoupá její teplota, jaký je tzv. development time. To vše proto, abychom z kávy dostali to nejlepší a mohli vám nabídnout kávu, která opravdu chutná i nám. |
![]() |
Často kladené dotazy |
O Penerini coffeeJsme rodinná firma z Brna, která propadla vůni čerstvě pražené kávy. Hledáme ta nejlepší kávová zrna, pražíme je, balíme a dodáme kamkoliv, kde si přejete mít a pít lahodnou výběrovou kávu. V Brně máme dvě vlastní pražírny kávy a provozujeme kamennou prodejnu. Kromě nich je vám k dispozici tento online obchod, kde si nakoupíte čerstvou kávu a vše potřebné pro její přípravu i konzumaci. Ať už doma, v kanceláři nebo v kavárně. Kromě naší čerstvě pražené, výběrové kávy u nás také najdete kvalitní čaje a čokolády. Pro přípravu kávy nabízíme automatické a pákové kávovary, mlýnky, dózy, šálky a sklenice na kávu, baristické doplňky, a další příslušenství. Provozujeme i vlastní školicí centrum, ve kterém pořádáme školení, workshopy a kávové kurzy. |
![]() |
Kategorie: | Čerstvě pražená výběrová káva |
---|---|
EAN: | Zvolte variantu |
Světadíl: | Jižní Amerika |
Způsob přípravy: | Espresso, French press, Filtr, Mokka |
Země původu: | Brazílie |
? Acidita: | Střední |
? Hořkost: | Vysoká |
? Sladkost: | Nízká |
Zpracování: | Sugarcane, Promyté |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.